avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Amenda de la ANI
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Amenda de la ANI

Lucrez in cadrul Primariei ..... ca F.P. iar in luna decembrie am fost sanctionat cu p.v.c. de amenda 100 lei pentru nedepunerea in termen a declaratiilor de avere. Precizez ca au fost facut f.p. in 01.09.2008 iar in luna noiembrie 2008 am depus o declaratie de avere. In luna noiembrie 2009 am primit de la R.U. alte fise pe care le-am completat si depus. Totusi am fost sanctionat. Cine se face vinovat, deoarece la primarie este delegata d.ra .... sa raspunda de aceste fise. ? ce putem face ? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
1630817274794, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:40, 7 Ianuarie 2010
Dv. aveati obligatia ca in 15 zile de la numirea in functia publica sa depuneti declaratia de avere si declaratia de interese la persoana desemnata sa se ocupe cu gestionarea acestor documente din cadrul primariei. Obligatia acestei persoane era sa transmita ANI copii legalizate ale declaratiilor dvs. in termen de 10 zile de la primirea lor. In cazul de fata, cu regret, vina pentru intarzierea depunerii declaratiilor va apartine dvs (moral era ca cineva sa va informeze ca trebuie sa depuneti declaratiile intr-un anumit termen, insa legal nu exista aceasta obligatie).
Eu am completat declaratia de avere si interese in ziua in care mi-a fost inaintata de la R.U. Personal nu am cunoscut prevederile legale, si chiar daca le cunosteam nu aveam de unde lua fisele. In cazul meu suntem circa 45 persoane care am fost sanctionate . Chiar nu gasim o modalitate de a contesta ?
Multumesc
Puteti contesta procesul verbal de constatare a contraventiei la judecatoria in a carei raza teritoriala a fost savarsita contraventia, in termen de 15 zile de la primire (scrie chiar in procesul verbal)...dar sincer nu stiu cate sanse aveti sa fie anulat (incercati sa introduceti in cauza functionarul resposabil, depinde de ce scrie in dispozitia prin care i-a fost delegata activitatea de urmarire a depunerii declaratiilor de avere)
Off topic: la un search pe google, gasiti formulare, atat pentru declaratia de avere, cat si cea de interese.#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru nedepunerea declaratiilor de avere si de interese paxy1 paxy1 sunt incadrat din anul 2005 ca referent contractual si abia in 2009 am fost incadrat in functia de referent functionar public doar ca pentru anul 2008 am ... (vezi toată discuția)
Amenda de la ani Videodek Videodek Sunt referent la DSP , am primit un PVCC (amenda), de la ANI, pentru faptul ca , conform legii 144/2007 , art.44, aln. 2 , nu am depus la timp declaratia pe ... (vezi toată discuția)
Amenda itm catalina222 catalina222 buna ziua, cum se precedeaza pentru depunerea unei constestatii a unui pv de contraventie incheiat de itm ? Sunt sanse sa fie anulata sau transformata in ... (vezi toată discuția)