avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, Am urmatoarea situatie, sunt insarcinata in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, Am urmatoarea situatie, sunt insarcinata in 8 luni ...

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie, sunt insarcinata in 8 luni jumatate si pentru ca am avut ceva dificultati in sarcina.. am tot avut nevoie sa fac analize la fiecare 2 saptamani.
Problema pe care am intampinat-o este urmatoarea, nici macar o singura data nu am gasit fonduri la absolut nici o clinica din Bucuresti. Fapt pentru care a trebuit sa platesc o gramada de bani pentru analize care ar fi trebuit decontate.
Vreau sa stiu daca se poate da in judecata casa de asigurari, pentru ca eu platesc luna de luna si niciodata nu ma pot folosii de aceasta aigurare.
Si care ar fi procedura in acest sens?

Va multumesc.
Pentru ce motiv doriti actionarea in judecata a casei de asigurari?
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru faptul ca platesc si nu am niciodata acces la fonduri sa imi fac analize.
Am sunat astazi peste tot in Bucuresti, si toata lumea mi-a spus ca abia in Septembrie si nici atunci nu este ceva sigur. In conditiile in care eu acum am nevoie.
Nu stiu exact cum as putea actiona, asta e si motivul pt care v-am scris aici.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui introdusa o actiune in instanta impotriva Casei de Sanatate.

Cererea va trebui sa contina, printre altele, motivele de fapt şi de drept pe care se întemeiază cererea ......

Cererea de chemare în judecată se introduce la instanța în a cărei circumscripție își are sediul Casa de Sanatate.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteți singura în această situație. Puteți da în judecată casa de sănătate, ca pe orice asigurator. Dar o să vă coste toată tevatura asta mai mult decât analizele. Ba până la finalizarea procesului vine septembrie, casa o să vă învite să vă faceți analizele și acțiunea dvs. va fi respinsă ca rămasă fără obiect. Dacă vă faceți analizele pe banii dvs., puteți cere returnarea valorii acestora.
Din păcate nu aveți soluție, în casa de sănătate este atâta hoție încât interesele sunt prea mari ca să poată face ceva simplul cetățean. Numărați câte farmacii sunt în jurul dvs., și cam de câte ar fi nevoie, ca să înțelegeți ce se întâmplă. Multă sănătate!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multa sanatate va doresc.
Despre partea cu datul in judecata este usor, partea cu castigarea procesului este cam greu.
Se poate da in judecata pe oricine pentru ca este dreptul de actiune al dumneavoastra
Sunt slabe sanse sa aveti castig, chiar daca aveti un avocat.
Este principiul solidaritatii sociale la plata sumelor datorate pentru sanatate. Adica daca platesti acum este foarte probabil sa nu ai posibilitatea sa beneficiezi acum ci pentru viitor dupa ce faci o rezervare. Plata este pentru toate serviciile de sanatate - analize, consult medical ..etc.
Dumneavoastra vezi beneficia dar nu chiar cand considerati ca aveti nevoie.

Alte discuții în legătură

Decontare investigatie rmn de catre cas AdrianC1985 AdrianC1985 Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste o investigatie RMN, Sunt asigurat si am nevoie de o asffel de investogatie dar spitalele nu ma programeaza ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea recuperarii sumelor cheltuite cu servicii medicale prin decontare de catre casa de asigurari de sanatate Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Am aflat de curand de posibilitatea decontarii unor servicii medicale direct de catre Casa de Asigurari de Sanatate, eu fiind asigurat (adica ... (vezi toată discuția)
Cum pot obține de la c.a.s. decontarea analizelor medicale plătite ... iolanda15 iolanda15 Cum pot obține de la C.A.S. decontarea analizelor medicale plătite din buzunarul propriu? Sunt asigurată la Casa de Asigurări de Sănătate in calitate de ... (vezi toată discuția)