avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Semnatura in word pe contract de munca - este valabila?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Semnatura in word pe contract de munca - este valabila?

Buna ziua,

Recent am primit o oferta de angajare.
Angajatorul mi-a spus ca nu este nevoie sa vin pentru semnarea contractului. Mi-a spus ca imi vor trimite pe email contractul si ca il voi semna direct in documentul word trimis (prin a semna in word, se refera pur si simplu la inserarea unei imagini cu semnatura desenata tot pe calculator).

Sunt curios daca este valabil un astfel de contract, ma puteti ajuta cu un raspuns?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:07, 7 Iulie 2021
Nu. Părțile pot opta să utilizeze la încheierea contractului individual de muncă/actului adițional la contract, după caz, semnătura electronică avansată sau semnătura electronică calificată, însoțită de marca temporală electronică sau marca temporală electronică calificată și sigiliul electronic calificat al angajatorului.
Multumesc pentru raspuns.
Dar printarea si semnarea documentului de mana si re-scanarea lui, este un contract valabil?
Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa.

Atat timp cat este semnat, c.i.m. este valabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 36/2021 semarea electronica a documentelor de munca alexandra.iancu alexandra.iancu Buna ziua! Prin OUG 36/2021 se introduce faptul că părțile pot opta să utilizeze la încheierea contractului individual de muncă/actului adițional la ... (vezi toată discuția)
Modificare cim - model cadru AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Referitor la modificarile aparute la modelul cadaru a CIM, a. Art. F - atributiile postului b. art M, lit. c1 - obligatia angajatorului de a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, referitor la noile prevederi legislative privind semnarea ... luminita29 luminita29 Buna ziua, Referitor la noile prevederi legislative privind semnarea electronica a documentelor. Am inteles ca trebuie sa implementam in regulamentul intern ... (vezi toată discuția)