Buna ziua. Sunt divorțat de mai bine de 10 ani, am doua fete de 16 și 20 ani cărora, le am platit și plătesc la termen pensia alimentara. Problema mea este că, fosta sotie, nu vrea să muncească fapt pt.care mă terorizează zilnic cu telefoanele pentru a i da bani pentru, zice ea, " nevoile fetelor". Fata cea mare lucrează. Menționez că, am făcut prostia sa ii dau bani, o perioada, aproape 3/4 din salariul meu ducandu-se la ea. Când am refuzat sa ii dau, a mers la mama mea sa i de-a. Acum stau cu cineva cu care vreau să mă casatoresc dar, nu pot pentru că , fosta a mers la adresa unde locuiesc și, pentru că actuala a refuzat sa vb.cu ea a început să-i strige că i a luat bărbatul și pâinea de la gura copiilor. Vă rog, cum pot sa scap de aceasta infamă persoana???
Mesajul este al varului meu care nu se pricepe la tehnologie!!
Să plătească pensia conform legii și în funcție de veniturile sale și de veniturile pe care fata cea mare o încasează. Așadar, pentru fata cea mare nu veți mai fi obligat să plătiți pensia (sau cel mult veți fi obligat să achitați o pensie redusă), dar numai în cazul în care fata frecventează o școală.
Puteți să formulați o acțiune pentru reducerea pensiei de întreținere.