avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Email confidential
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Email confidential

Bună ziua,

În urma unor interviuri cu o companie, am primit o oferta de la companie pe e-mail marcată confidențial. Au urmat un lung șir de e-mailuri în care erau scris cu semnatura ca ar fi confidențial. În aceste e-mailuri am primit și un draft de contract, nda, ROI, fisa postului. Contractul nu reflecta oferta, și când am atras atenția asupra acestui fapt, compania si-a retras oferta de angajare. Eu nu am semnat nici un fel de contract prin care sa le confirm confidențialitatea informațiilor pe care mi le trimit pe email.

Întrebarea este, cât timp eu sunt cel care e-mailurile ii erau destinate, si documentele atașate acestor e-mailuri, as putea sa fac public informațiile din ele?

Dar daca doar descriu situația/experienta mea din aceste comunicații fără sa includ date exacte din corespondențe, dar implicând firma/oamenii, as putea sa fiu tras la răspundere?

Mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:40, 15 Iulie 2021
daca nu ati fost de acord cu nimic, nici explicit, nici implicit, nu aveti nici o impiedicare legala de a publica. atentie la termenul "implicit".
dupa cum stiti, exista, de asemenea, bunele practici. daca publicati niste detalii de acest fel, s-ar putea sa va treziti cu un "certificat de buna purtare" online. am mai vazut.
Dap, nu exista un contract valabil care este semnat de o singura parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confidențialitate roi, după retragerea ofertei mihai lupu mihai lupu Bună ziua, Se pot face publice ROI ul și CM unei companii care si-a retras oferta de angajare? Dacă oferta salariala nu este un act juridic, ma ... (vezi toată discuția)
Angajament confidentialitate - nda ContSters343771 ContSters343771 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati! 1. E normal sa ne incheie un NDA (fiind srl pe o suma modica) pe o perioada de 10 ani si cu sanctiuni pentru ... (vezi toată discuția)