avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inlaturat de la succesiune In urma decesului tatalui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inlaturat de la succesiune In urma decesului tatalui meu, bunicii ...

Inlaturat de la succesiune

In urma decesului tatalui meu, bunicii mei au impartit pamanturi si teren cu casa doar pentru cei doi copii in viata, respectiv unchiul si matusa mea. Au prezentat doi martori care au declarat ca cei doi sunt singurii copii ai buniciilor mei. Tatal meu decedat nu a fost mentionat, la vremea respectiva eu fiind minor. Recent, matusa mi-a oferit o suma de bani care sa reprezinte partea cuvenita mie ca mostenitor dupa tata. Precizez ca nu cunosc valoarea totala a mostenirii lasate si nici nu cunosc daca suma oferita mie este o suma corecta. Ma intereseaza sa stiu ce drepturi legale am ca si nepot de fiu decedat si care ar fi pasii prin care sa ii urmez.
Aveti dreptul ca cota parte care i s-ar fi cuvenit tatalui dvs.
Adica 1/3 (inteleg ca bunicii au avut 3 copii).
Acum, nu aveti decat 2 variante:
1. Sa acceptati suma oferita de matusa sau eventual sa o renegociati
2. Sa contactati un avocat si sa deschideti in instanta o actiune in anularea certificatului de mostenitor, pentru omiterea tatalui dvs.
Buna ziua,

Puteti ajunge la un acord cu matusa dumneavoastra.

Exista varianta anularii certificatului de mostenitor.

Instanta de judecata constata si pronunta sanctiunea nulitatii.

In cadrul procesului, se vor stabili urmatoarele aspecte:
-calitatea de succesor.
-cotele-parti din dreptul de proprietate.
-bunurile cuprinse in masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după bunici. are dreptul un nepot de fiu decedat să conteste un transfer de proprietate făcut unchiului? vwwhite vwwhite Bună ziua. Speța e următoarea. Bunicii din partea tatălui meu, au doi copii, tatăl meu și fratele lui. În timpul vieții, bunicii (nu știu exact, au ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici. 2 din 6 copii ai acestora sunt decedati Ica23 Ica23 Buna seara. Am cateva nelamuriri legate de o succesiune ce dorim sa o dezbatem. Parintilor mei le-a ramas “mostenire” (buncii au impartit tot ce aveau in ... (vezi toată discuția)