Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acum doua luni i-am cumparat prietenei un telefon Samsung A 71 ...

Acum doua luni i-am cumparat prietenei un telefon Samsung A 71 cu acte de la Flanco in valoare de 2200 lei, iar eu platesc ratele in prezent, Acum dupa ce s-a terminat relatia , as vrea sa recuperez costul total al telefonului adica cei 2200 lei prin actionare in judecata. Plus ca pe langa telefon am mai ajutat-o cu niste bani vre-o 7000 lei dar pentru aceia nu am ceva la mana .Ce sanse am sa recuperez prin tribunal totul fiind legal ?
Cel mai recent răspuns: nastasiumihail , utilizator 15:27, 13 Iulie 2021
in privinta telefonului, legal il puteti primi fizic, fiindca dvs i-ati facut cadou/ dat in folosinta/...telefonul, nu contravaloarea.
cat despre suma a doua, daca nu recunoaste ca i-a primit cu imprumut, va trebui sa gasiti metode alternative de a dovedi acest lucru.
mai este o chestiune: e posibil ca sa vi se recunoasca toate aceste sume, dar debitoarea sa nu aiba de unde plati (de aceea ati ajutat-o), iar instanta va esalona platile, in conformitate cu veniturile ei actuale
solicitati o consultatie avocatiala.
Nu il pot primi fizic telefonul pentru ca refuza sa dea ochii cu mine, mi-a blocat telefonul sa nu o pot suna, asa ca singura cale este doar prin tribunal sa stiti, eu vreau doar valoarea telefonului.
Referitor la banii ceilalti , ar trebui ca in fata instantei sa recunoasca faptul ca i-am dat banii, eu nu am vre-un act, vre-o chitanta ca i-am dat banii, Sper ca instanta va decide si esalonat sa imi inapoieze totul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună, ce pot să fac ptr. a primi înapoi comisionul achitat ... Cata799 Cata799 Bună, ce pot să fac ptr. a primi înapoi comisionul achitat unei agenții imobiliare? Aș fi cumpărat un imobil cu credit bancar, dar banca a respins ... (vezi toată discuția)
Plangere penala (sau nu) pentru furt (daca se poate numi furt)? sergynyo sergynyo Buna ziua. M-am certat recent cu logodnica mea (fosta). :(( Din toata aceasta cearta, ea nu doreste sa-mi inapoieze un telefon (smartphone) plus alte obiecte ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am deschis un proces de stabilire paternitate și ... Raluca72 Raluca72 Bună ziua. Am deschis un proces de stabilire paternitate și am contactat un avocat și am stabilit ca onorariul va fi platit la sfarsit de catre parat. A ... (vezi toată discuția)