Acum doua luni i-am cumparat prietenei un telefon Samsung A 71 cu acte de la Flanco in valoare de 2200 lei, iar eu platesc ratele in prezent, Acum dupa ce s-a terminat relatia , as vrea sa recuperez costul total al telefonului adica cei 2200 lei prin actionare in judecata. Plus ca pe langa telefon am mai ajutat-o cu niste bani vre-o 7000 lei dar pentru aceia nu am ceva la mana .Ce sanse am sa recuperez prin tribunal totul fiind legal ?
in privinta telefonului, legal il puteti primi fizic, fiindca dvs i-ati facut cadou/ dat in folosinta/...telefonul, nu contravaloarea.
cat despre suma a doua, daca nu recunoaste ca i-a primit cu imprumut, va trebui sa gasiti metode alternative de a dovedi acest lucru.
mai este o chestiune: e posibil ca sa vi se recunoasca toate aceste sume, dar debitoarea sa nu aiba de unde plati (de aceea ati ajutat-o), iar instanta va esalona platile, in conformitate cu veniturile ei actuale
solicitati o consultatie avocatiala.
Nu il pot primi fizic telefonul pentru ca refuza sa dea ochii cu mine, mi-a blocat telefonul sa nu o pot suna, asa ca singura cale este doar prin tribunal sa stiti, eu vreau doar valoarea telefonului.
Referitor la banii ceilalti , ar trebui ca in fata instantei sa recunoasca faptul ca i-am dat banii, eu nu am vre-un act, vre-o chitanta ca i-am dat banii, Sper ca instanta va decide si esalonat sa imi inapoieze totul