avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua, Domeniul de activitate al firmei este de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua, Domeniul de activitate al firmei este de instalatii ...

Buna ziua,

Domeniul de activitate al firmei este de instalatii electrice. Unui lucrator incadrat in meseria de necalificat, s-a luat hotararea ca pe perioada verii, sa lucreze ca ospatar la punctul de lucru al firmei(firma detine si un hotel). In afara de vizita medicala in domeniul alimentar, si o instruire suplimentara SSM cu materialele specifice meserie de ospatar, mai trebuie ceva la SSM? dar la SU?(nu e recalificare profesionala la SU nu stiu ce rubrica)
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:50, 30 August 2021
Hotararea poate fi corecta in conditiile in care lucratorul detine calificarea de ospatar.
Este vorba de schimbarea locului de munca si a meseriei - necalificat in ospatar, in conditiile in care exista aceeasi firma, nu doar acelasi proprietar.
Se efectueaza examinare medicala pentru noul loc de munca. Se face instruirea la locul de munca si instruirea periodica.
Daca sunt firme diferite, trebuie facuta detasare sau transfer de la o firma la alta.
Se efectueaza examinare medicala pentru noul loc de munca. Se face instruirea introductiv generala, instruirea la locul de munca si instruirea periodica.
Valabil pentru ssm si pentru psi-su.
Adica fise SSM-SU noi, ca pentru un nou angajat?
Daca este vorba de firma noua, se deschid fise de instruire ssm si fise de instruire psi, noi.
Buna ziua,

Lucratorul se intoarce la firma X care l-a angajat ca si necalificat in prima faza, firma care i-a schimbat locul de munca timp de 2 luni pe perioada verii(in ospatar) si l-a trimis sa lucreze la hotelul detinut tot de firma X. La reluarea activitatii, ca necalificat pe langa vizita medicala. cum se procedeaza? Se instruieste SSM si SU cu consemnare in fise la instruirea periodica cu data reluarii activitatii ca necalificat?(in prima zi cand incepe activitatea ca necalificat) Sau cum se procedeaza?
Va rog explicati-mi!

Multumesc
Cititi cu atentie mesajul meu din 13 iulie 2021 si procedati intocmai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, un lucrator angajat ca si necalificat la firma de ... Pedrosi Pedrosi Buna ziua, Un lucrator angajat ca si necalificat la firma de instalatii electrice, i se va schimba locul de munca, si v-a lucra pana la 1 august ca ajutor de ... (vezi toată discuția)
Conducatorul locului de munca are contract de prest servicii TutuianuR TutuianuR Buna ziua ! Conducatorul locului de munca are contract de prestari servicii cu firma X. Poate el instrui si semna fisele de instruire ssm si su pt angajatii ... (vezi toată discuția)
Completare fișe ssm, psi legissmsu legissmsu Buna seara, data admiterii la lucru in fisa SSM coincide cu cea din Fisa de PSI sau este ultima data de la ILM -ul din fisa SSM? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)