avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

Buna seara!Va rog din suflet sa ma sfatuiti si pe mine in legatura cu ceea ce ar trebui sa fac in cazul meu...
In dimineata zilei de 22 decembrie2009,in jurul orei 7 ma deplasam cu autoturismul,proprietate personala,sa-mi conduc sotia la serviciu.Am intrat in depasirea unui alt autovehicul,dar,imediat am acrosat cu partea stanga a masinii un pieton,care circula pe partea stanga a carosabilului,in paralel cu o alta persoana.Viteza era adaptata conditiilor de drum,carosabilul uscat,drumul era fara restrictii,dar ingustat foarte mult din cauza zapezii depuse si nu am putut evita impactul deoarece s-a produs totul extrem de repede si in paralel cu mine era masina pe care am vrut s-o depasesc. Atat vicima cat si persoana alaturi de care mergea nu purtau nimic reflectorizant,nicio lumina si nu le-am putut observa cand m-am asigurat pentru a efectua depasirea,mai ales ca iluminatul public nu functiona.Pur si simplu m-am trezit cu victima pe capota,apoi pe parbriz...
Am acordat primul ajutor si am sunat imediat la serviciul 112.
Ambulanta a sosit la fata locului la nici 5 minute.
Politia insa,s-a lasat asteptata,cu toate ca aveau sediul la 3 minute de locul accidentului.
A venit o domnisoara politista,care mi-a spus sa mut masina de la locul accidentului,''mai pe margine,ca incurca traficul''.Mi s-a parut ciudat,dar am executat ce mi s-a spus...Abia cand a venit un domn politist de la circulatie si criminalistii si au inceput sa masoare si sa fotografieze mi-am dat seama ca nu trebuia sa fac acest lucru.Domnisoara politista era de la postul local de politie si venise pur si simplu sa vada ce se intampla.
Victima s-a ales cu o dubla fractura de tibie si peroneu si 4 coaste fisurate.
L-am vizitat la spital si i-am platit interventia chirurgicala de la picior plus alte atentii de cate ori am fost la sa-l vizitez.Nu vrea sa depuna plangere penala impotriva mea,vrea doar banii cheltuiti in spital de la mine sau de la rca.Masina mea era asigurata si o repar pe casco,dar cei de la firma de asigurari au spus ca vor incepe regresul,deoarece din procesul verbal reiese ca a fost culpa comuna.Ce inseamna asta?
Omul mi-a spus sa-i dau cati bani consider eu ,dar nu stiu ce sa fac...
Se v-a ajunge la proces penal?
Se poate sa refuze expertiza medico-legala?
Sfatuiti-ma ce sa fac,va rog...Chiar daca au trecut aproape 3 saptamani de la accident nu stiu in ce parte s-o iau.
Precizez ca politia a stabilit culpa comuna:eu sunt vinovat ca nu m-am asigurat cand am efectuat manevra de depasire,iar victima ca a circulat pe partea carosabila,in paralel cu alta persoana si nu una in spatele celeilalte fara a purta insemne reflectorizante.
Mi s-a spus de catre un prieten politist ca domnisoara politista care mi-a spus sa mut masina de la locul accidentului a favorizat ancheta,este adevarat?
Multumesc anticipat pentru eventualele sfaturi!
Un An Nou cu impliniri pe masura viselor si La Multi Ani!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:55, 9 Ianuarie 2010
Eu va sfatuiesc sa incercati sa obtineti de la partea vatamata o declaratie in care sa sustina propria si exclusiva vinovatie in producerea accidentului, prin faptul caatnci cand a fost acrosata s-a deplasat in mod imprevizibil, datorita unei dezechilibrari, sre atoturismul dvs. Inexistenta vinovatiei dvs. determia inexistenta infractiunii si a raspunderii penale.
Va sfatuiesc sa consultati un avocat care sa va consilieze si sa va reprezinte in toate fazele cercetarii si urmaririi penale.
Suces!
Este clar ca s-a intocmit un dosar penal,urmand a se propune o solutie prin Parchet. Urgent este bine sa va reprezinte un avocat, in toate fazele UP.
Succes!
Conform informatiilor furnizate, opinia mea este ca vina apartine in exclusivitate pietonului. In primul rand pietonii trebuie sa se deplaseze pe trotuar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu victima andracristina andracristina Buna ziua, Ieri pe drumul pana acasa am oprit pe sosea pentru ca mergeau pe partea carosabila 3 fete, una dintre ele s-a intors si s-a urcat pe masina dupa ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa plateasca : politia sau cei implicati ? catamblin catamblin Am acrosat un biciclist care a iesit dupa un drum fara prioritate. Politia si o masina a abulantei au ajus la fata locului foarte repede (5-10) minute, eu ... (vezi toată discuția)
Vinovat sau nu? catalin d. catalin d. buna ziua! ma deplasam pe soseaua principala dintr-o localitate rurala, cu intentia sa opresc la un magazin ce se afla pe partea opusa sensului de mers. ajuns ... (vezi toată discuția)