avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Legea picnicului se aplica si pe un teren agricol ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Legea picnicului se aplica si pe un teren agricol neutilizat?

Buna ziua. Citeam legea 54/2012 si am o nelamurire.
Art. 3, litera a) spune "a) activitate de picnic - orice activitate de recreere de afluenţă publică, desfăşurată în zone de afluenţă publică consacrate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale de una ori mai multe persoane şi care presupune consumul de băuturi şi/sau alimente, precum şi, după caz, aprinderea ori nu a focului;"

Apoi art b) vine cu o lamurire:
"b) zone de afluenţă publică consacrate - zone în care publicul obişnuieşte să petreacă ocazional timpul liber, zone special amenajate pentru activităţile de picnic şi zone indicate pentru activităţile de picnic organizate în acest scop de către autorităţile administraţiei publice locale;"

Intrebarea este daca cineva desfasoara activitati pe domeniul public dar in locuri care nu sunt consacrate, acesta mai intra sub incidenta legii, sau nu?

Un exemplu: O persoana pasionata de privitul stelelor merge pe un camp agricol neutilizat din domeniul public unde poluarea cu lumina este mai mica.

Este cazul aici ca spiritul legii sa bata litera?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:33, 23 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Privitul stelelor nu este activitate de picnic, daca nu faceti gratare, galagie, lasati gunoaie in urma dvs. etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea picnicului zolysoftsolutions zolysoftsolutions Definitii: [quot]a) Activitatea de picnic - orice activitate de recreere desfăşurată pe domeniul public sau privat al statului şi/sau unităţilor ... (vezi toată discuția)
Gratar la parterul blocului doctorATU doctorATU Locuiesc la et 1 al unui bloc cu 3 etaje dintr-un complex rezidential; apartamentul de la parter are gradina de 3X3 m2 in care vecinul si-a amplasat un gratar ... (vezi toată discuția)
Gratar langa bloc, pe domeniu privat fabbydesign fabbydesign buna ziua. am o intrebare va rog, am cumparat un apartament in bloc nou, iar terenul din jurul blocului este privat si fiecare vecin are o cota parte din ... (vezi toată discuția)