avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Reintregire proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Reintregire proprietate

Buna ziua,

Am mostenit un imobil. Din acte, terenul are 120 mp, in realitate sunt 200 mp. Pe teren sunt cladiri vechi. Imobilul nu are cadastru si nu este inscris in cartea funciara. Am incercat sa intabulez, dar dosarul a fost refuzat pe motiv ca diferenta este prea mare. Am proces-verbal de vecinatate(toti vecinii au cadastru, nu au avut nici o obiectie), am o adeverita de la primarie din care reiese ca terenul nu este al statului, nu a fost revendicat, etc, adeverita din care mai rezulta ca pe planul topografic 1:500 din 1958, actiualizat in 1996, la adresa respectiva este o proprietate particulara cu suprafata de 199 mp.

Cum pot dobandi/intabula dreptul de proprietate pentru intreaga suprafata de teren si cladiri? Sau contactul unui avocat specializat in astfel de cazuri.

Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2021
MIT1, utilizator

Alte discuții în legătură

Respingere cadastru - rog indrumare miraro miraro Respingerea cadastului se face cu motivarea: 1- configuratia constructiei difera de cea din planul de incadrare sc.1:500,descrierea acesteia fiind una ... (vezi toată discuția)
De ce nu mi s-a aprobat intabularea la tot terenul mostenit? ionut daniel ionut daniel Buna ziua,am mostenit un teren de o suprafata de 12700 mp din care 1000 mp curti contructii si .,din care OCOT a aprobat dupa succesiune pentru intabulare ... (vezi toată discuția)
Pentru constructie: ce inseamna schita de amplasament? s.a. criss_media73 criss_media73 vreau sa-mi construiesc o casa . sunt la inceputul actelor . ce inseamna schita de amplasament al terenului la scara 1:500 dar si 1:2000? si mai e cava : eu am ... (vezi toată discuția)