avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... pentru constructie: ce inseamna schita de amplasament? ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

pentru constructie: ce inseamna schita de amplasament? s.a.

vreau sa-mi construiesc o casa . sunt la inceputul actelor . ce inseamna schita de amplasament al terenului la scara 1:500 dar si 1:2000? si mai e cava : eu am in cap o constructie de 140 mp locuibili.vad ca constructorii cer cam 150 de euro mp construit . intrebare : se iau cei 140mp utili sau cei 170 mp totali ai constructiei? totusi parca nu-mi vine sa cred ca doar manopera reprezinta costul a jumatate din casa
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 11:06, 16 Ianuarie 2012
O.634/2006 ANCPI, arată în art.13 cum se procedează în cazul apartamentelor, şi anume-

(2) În cazul apartamentelor situate în clădiri pentru care există deschisă carte funciară colectivă, partea 1 a documentaţiei cuprinde elementele enumerate la lit. a), b), c), e), h), m), n) şi o) de la alin. (1).

(3) Dacă nu există deschisă carte funciară colectivă, documentaţia se completează cu o foaie colectivă care conţine datele din cartea de imobil a asociaţiei de locatari cu privire la lista apartamentelor, suprafaţa blocului, suprafaţa utilă a apartamentelor, descrierea părţilor comune, suprafaţa terenului aferent blocului -conform modelului prevăzut în anexa nr. 9.
(4) Documentaţia se predă pe suport analogic şi pe suport digital, în formate standardizate care permit tipizarea - conform modelelor din anexele prezentate şi în formate care să permită accesul şi transferul de date.
Lucrarea respectivă o va face un expert topo, autorizat care ştie ce are de făcut.
Amplasament-situarea faţă de punctele cardinale, etaj, zonă, vecinătăţi, părţi comune, etc
Nu am observat că este vorba despre construcţie casă. Schiţa de amplasament cadastrală se întocmeşte de către un proiectant care vă va face această schiţă, şi proiectul de casă. Schiţa de amplasament constă în poziţionarea construcţiei faţă de punctele cardinale, fată de limita exterioară, faţă de vecinătăţi, În plus este obligatoriu avizul de la mediu, pe care îl va lua tot proiectantul(numai acesta costă 1000 lei-)
Despre schita de amplasament puteti citi si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

1:500 ..... 1:2000 reprezinta... reducerea la scara = raportul constant dintre o distanta masurata pe plan si corespondenta distantei orizontale din teren.
Aveti nevoie de un plan topografic de amplasare a constructiei in zona (plan topografic de situatie) - cu vecinatati si indicarea proprietarilor. Veti avea nevoie de cineva care stie sa intocmeasca asemenea planuri...

criss_media75 a scris:
totusi parca nu-mi vine sa cred ca doar manopera reprezinta costul a jumatate din casa

Pregati-va sufleteste si pentru alte cheltuieli: schita topografica, planurile pentru casa (unde ”intra” planul pentru reteaua electrica, de apa, gaz – aprobarile de la furnizori, racordarea; planul propriu-zis al casei), certificat de urbanism, autorizatie de constructie si altele... inclusiv dupa terminarea constructiei, cand urmeaza intabularea... Nu uitati sa luati in calcul materialele de constructie, dotarile... gardul...
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
trope_doi, utilizator
1)Schitele de amplasament exista deja la Oficiile Judetene de cadastru, faceti o cerere si vi se vor elibera copii(contracost) dupa aceste planuri.
2)150E/mp reprezinta manopera+materiale pentru constructia la "rosu", sau manopera pentru intreaga cladire, inclusiv finisajele. acest tarif se calculeaza la mp desfasurati, adica pe conturul exterior al imobilului x nr de niveluri, nu la suprafata utila.
Dar, asa cum a spus si @trope_doi , pregatiti-va si cu alte sume, deloc de neglijat pentru lucrarile de racordare la retelele de utilitati.
Curaj!
Plan de amplasament şi delimitare a corpului de imobil reprezintă identificarea, măsurarea terenului d-voastră, şi corespunde nr.cadastral pe care îl aveţi.Acest plan de amplasament îl aveţi ataşat la contract de v.c., altfel nu vă făcea notarul contractul.
Pentru a construi vă trebuie schiţă făcută de proiectant, pentru a stabili amplasamentul construcţiei pt.C.U

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plan de amplasament gresit intocmit marysa marysa Am cumparat o casa, in luna mai a acestui an, avand si un planul de amplasament pentru incheierea actelor. Pe acel plan nu erau trecute dimensiuni, ci doar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am nevoie de un raspuns cu privire la ce inseamna ... mariustz mariustz Buna ziua, Am nevoie de un raspuns cu privire la ce inseamna schita cadastrala. Vreau sa cumpar un teren de la cineva, acesta neavand timp mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Conform noului cod civil marysa marysa Buna ziua! Revin cu o problema mai veche, la care am primit raspuns, dar din diverse motive am amanat rezolvarea atunci, iar acum conform noului Cod civil, ... (vezi toată discuția)