avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Buna ziua, Avem un SRL care a primit fonduri europene ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Buna ziua, Avem un SRL care a primit fonduri europene de la AFIR ...

Buna ziua,

Avem un SRL care a primit fonduri europene de la AFIR prin PNDR submasura 6.2 in valoare de 35000 euro. Am avut 3 ani in care sa facem venituri in valoare de 14500 euro ca si conditie obligatorie ca sa primim tansa 2 in valoare de 15000 euro. Deoarece nu am indeplinit conditiile, nu o sa primim transa 2 si mai mult in contract se specifica ca prima transa se cere inapoi. Noi vrem sa inchidem firma pentru ca in momentul asta nu mai avem bani si planul de afaceri pe care l-am facut nu este potrivit pentru ca sa realizam aceste venituri. Intrebarea este ce optiuni avem astfel incat sa nu trebuiasca sa returnam banii inapoi? Mentionez ca banii pe care i-am primit i-am folosit conform planului de afaceri depus (nu ne-am dat salarii sau dividente sau etc - si se vede ca noi chiar am incercat sa fim profitabili doar ca eram tineri nu am ales bine un plan de afaceri). Din ce stiu srl sunt solvabile doar cu activele firmei nu si cu bunurile personale ale administratorilor (asta dupa ce se constata ca administratorii nu au adus prejudicii din chestiuni de natura ilegala).

Care ar fi optiunile noastre cele mai bune de inchidere a firmei in contextul in care am primit bani europeni si nu am reusit sa indeplinim conditiile obligatorii de venit?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 15:38, 29 Iulie 2021
Ar trebui analizate care este situația actuală a SRL-ului, contractul în baza căruia ați primit prima tranșă, precum și legislația aferentă, astfel încât să se poată stabili care sunt exact riscurile. În funcție de ceea ce se va identifica vi se va putea recomanda o procedură corespunzătoare (insolvență, lichidare/radiere sau alta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri nerambursabile pt tinerii florinbalas florinbalas buna ziua Buna ziua doresc sa stiu daca imi fac SRL+D pot sa iau de la stat 10.000EUR chiar daca nu am eu niciun ban Care sunt actele necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Inregistrare sume din fonduri europene SL24ADE SL24ADE Am un pfa cu cod caen 0150. Am accesat fonduri europene si am primit 35000 euro in anul 2013 . Cum inregistrez aceasta suma ( 35000 euro) in ... (vezi toată discuția)
Masura 112 contestare decizie neacceptare plan de afaceri IuliaBuruiana IuliaBuruiana Buna ziua, Am depus un dosar de instalare pentru tinerii fermieri in iunie 2013. Planul de afaceri initial cuprindea ca si structura o ciupercatie si legume ... (vezi toată discuția)