avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua! Angajatul are obligația de a efectua ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua! Angajatul are obligația de a efectua examenul medical ...

Buna ziua!

Angajatul are obligația de a efectua examenul medical periodic la sediul angajatorului și cu firma contractată de angajator sau își poate alege medicul / cabinetul de medicina muncii?

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:27, 2 August 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Examenul medical periodic este organizat de catre angajator impreuna cu medicul specialist de medicina muncii cu care angajatorul are incheiat contract de prestari servicii medicale.
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza:
-art. 39 Lucrătorul este obligat să se prezinte la examenele medicale de supraveghere a sănătăţii la locul de muncă, conform planificării efectuate de către medicul de medicina muncii cu acordul angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatoriu la control medical? Dienutza0404 Dienutza0404 Daca sunt in concediu medical si in cadrul firmei se fac controalele medicale periodice trebuie sa ma prezint sau dupa ce revin din concediu medical? (vezi toată discuția)
Medicina muncii adiadi28 adiadi28 Am fost trimis la medicina muncii (control periodic) in timpul programului si mi sa spus sa vin 2 ore la munca si dupa sa merg la medicina muncii iar cand ... (vezi toată discuția)
Controlul periodic overcast overcast Buna ziua. Lucrez la o firma privata si trebuie sa fac controlu periodic la medicina muncii. Pentru asta trebuie sa ma deplasez in alta localitate la 60 km ( ... (vezi toată discuția)