avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Lucrez la o firma de stat si directorul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Lucrez la o firma de stat si directorul general a ...

Buna ziua! Lucrez la o firma de stat si directorul general a emis o decizie scrisa ca incepand cu o anume data pontajul se face pe baza de vectori digitali ( adica ti se scaneaza amprenta si un program informatic prelucreaza parti din amprenta din care rezulta acei vectori digitali, conducerea sustinand ca nu se stocheaza amprenta ci doar acei vectori digitali si deci nu se incalaca GDPR-ul). Nu ni s-a cerut acordul .In acea decizie scrie ca daca incepand cu acea data nu facem pontajul 'punand degetul ' vom fi considerati absenti nemotivati( iar la 3 zile de absenta nemotivata poti fi dat afara). In contractul nostru de munca nu scie nimic legat de prelucrare date biometrice sau amprente. .Este legal? Ce putem face ca angajati? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 3 August 2021
Traian Simionescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:28, 3 August 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Curtea de Justiție a hotărât: amprentarea angajatilor contravine GDPR-ului
[ link extern ] /


Persoanele care considera ca datele cu caracter personal le-au fost prelucrate cu incalcarea legii pot face sesizari la ANSPDCP - Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 3 August 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj prin amprentă. buna ziua, este legal ca la locul de munca ... gabrielle_24 gabrielle_24 Pontaj prin amprentă. Buna ziua, este legal ca la locul de munca pontarea sa se faca prin amprenta digitala? Concret, de aproximativ 3-4 ani avem un aparat ... (vezi toată discuția)
Bună, este legal ca firma la care lucrez să mă oblige sa îmi ... George_75 George_75 Bună, este legal ca firma la care lucrez să mă oblige sa îmi ia amprenta pe motivul că doar cu amprenta ne vom mai putea ponta? Menționez că avem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , pentru instalarea unui sistem de pontaj cu date biometrice ... Sorin Zaharia Sorin Zaharia Buna ziua , pentru instalarea unui sistem de pontaj cu date biometrice ( scanare faciala ) acceptat de catre angajati, pentru a putea respecta aspectul ... (vezi toată discuția)