avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Doresc sa legalizez un garaj construit din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Doresc sa legalizez un garaj construit din placi osb ...

Buna ziua! Doresc sa legalizez un garaj construit din placi osb , fara fundatie.

Raspunsul primariei este "legalizare garaj nu se avizeaza favorabil deoare nu este respectat:
- aliniamentul stradal, retragerea fata de limita laterala a parcelei si nu pot fi asigurate retragerile cladirilor pentru a permite interventia mijloacelor de stingere a incendiilor"

Intrebarile mele sunt"
- unde gasesc in legislatie aliniamentul stradal ce trebuie respectat
- cum pot face legalizareaavand in vedere raspunsul primariei?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 17:23, 4 August 2021
"Legislatia" despre care intrebati o gasiti in Regulamentul de Urbanism adoptat de consiliul local. Mergeti la Primarie si consultati acest document.
Daca ati construit fara a respecta regulamentul de urbanism nu puteti "legaliza" nimic, cel putin nu cata vreme Primaria nu accepta demersul dvs. Singura sansa este sa mergeti in instanta (nu o sansa foarte mare, de altfel).
Intai studiati regulamentul de urbanism si convingeti-va singur daca abaterile sunt foarte mari.
Totusi, trebuie sa mai stiti ca Legea 350/2001 prevede si posibilitatea unor derogar,i prin intocmirea unui unui PUZ:
Articolul 32
(1) În cazul în care prin cererea pentru emiterea certificatului de urbanism se solicită o modificare de la prevederile documentațiilor de urbanism aprobate pentru zona respectivă sau dacă condițiile specifice ale amplasamentului ori natura obiectivelor de investiții o impun, autoritatea publică locală are dreptul ca, după caz, prin certificatul de urbanism:
a) să respingă în mod justificat cererea de modificare a prevederilor documentațiilor de urbanism aprobate;
b) să condiționeze autorizarea investiției de elaborarea și aprobarea de către autoritatea publică locală competentă a unui plan urbanistic zonal;
c) să condiționeze autorizarea investiției de aprobarea de către autoritatea publică competentă a unui plan urbanistic zonal, elaborat și finanțat prin grija persoanelor fizice și/sau juridice interesate, numai în baza unui aviz prealabil de oportunitate întocmit de structura specializată condusă de arhitectul-șef și aprobat, după caz, conform competenței:
– de primarul localității;
– de primarul general al municipiului București;
– de președintele consiliului județean, cu avizul prealabil al primarului localităților interesate, doar în cazul în care teritoriul reglementat implică cel puțin două unități administrativ-teritoriale;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puz dan944 dan944 As vrea sa stiu cand se cere puz (vezi toată discuția)
Aplicare art.32 legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul gabinagy gabinagy Despre interpretarea art. 32 al Legii 350/2001 actualizata: Redau textul de lege \" In cazul in care realizarea investitiei pentru care s-a solicitat ... (vezi toată discuția)
Regulament de urbanism versus cod civil romeo bratu romeo bratu Buna seara Am in proprietate un teren intravilan din 2001. A scos certificat de urbanism dar conform acestuia nu pot construit deoarece terenul nu se ... (vezi toată discuția)