avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am fost militar, m.am transferat la MAI, mi.am dat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am fost militar, m.am transferat la MAI, mi.am dat demisia si ...

Am fost militar, m.am transferat la MAI, mi.am dat demisia si acum vreau sa ies la pensie. Poț cumpăra vechime în munca ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:40, 7 August 2021
Da, se mai poate cumpara vechime in munca pana la 31 august 2023.
Trebuie sa mergeti sa va interesati la casa de Pensii, sa depuneti niste acte si sa incheiati un contract de asigurare.
Vechimea in munca nu se poate cumpara .... Prin incheierea contractului de asigurare, se asigura doar stagiu de cotizare la pensie, nu si vechime in munca.
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Art. I. -
(1) Prin derogare de la prevederile din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, referitoare la asigurarea în sistemul public de pensii în baza unui contract de asigurare, și ale Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, referitoare la contribuabilii sistemului public de pensii, persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contribuției de asigurări sociale pentru perioade de cel mult 6 ani anteriori lunii încheierii contractului de asigurare, în care persoana nu a realizat stagiu de cotizare sau stagiu asimilat stagiului de cotizare în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, în țară, în statele membre ale Uniunii Europene sau în alte state cu care România aplică instrumente juridice internaționale în domeniul securității sociale.
Art. II. -
(1) Până la data de 1 septembrie 2023, persoanele prevăzute la art. I pot încheia un contract de asigurare socială în vederea obținerii pensiei pentru limită de vârstă, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1. Modelul actului adițional la contractul de asigurare socială este prevăzut în anexa nr. 2.
OUG 163/2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unde scrie de vechime in munca??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tura de noapte, sector privat. vă rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri. 1. timp ... lenasamic lenasamic Buna ziua, Vă rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri. 1. Timp de 13 ani am lucrat tura de noapte, 2 saptamani/luna, la o companie in mediul privat. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare pensie. Barbu Nicolae Barbu Nicolae Dacă intr-o perioadă de timp (la vârsta de 35 ani)) am urmat cursurile universitare la zi, cu diplomă de licență și în același timp ap plătit ... (vezi toată discuția)
Pensie parțial anticipata sarradicati sarradicati In aprilie \'17, am împlinit 57 de ani. Am un stagiu de cotizare de 31 ani si 3 luni. Din martie \'17 nu mai lucrez nicăieri. Am dreptul sa mai cumpăr ... (vezi toată discuția)