Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
DOMNULE PRIM PROCUROR,
Subsemnatul, cu domiciliul in............................. formulez prezenta
PLANGERE PENALA
împotriva tatălui meu, numitul ................., (și îi treci toate datele personale pe care le știi), vă solicit ca in urma cercetărilor să constatați ca acesta se face vinovat de infracțiunea de abandon de familie, prevăzută și sancționată de art. 378 C.p, pentru neplata cu rea-credinta a pensiei de intretinere pe care mi-o datorează conform sentinței civile nr. ..................
În fapt, tatăl meu .................. și detaliezi tot ce ne-ai scris aici, mai ales asta:
a zis ca nu are ce sa ii faca nimeni ca de ce la pus judecătoria pe el sa plateasca ca nu are niciun salariu ca el lucrează în Italia nu in România eu i-am zis sa zica multumesc ca nu la pus cu 200 de euro cum e in Italia si tot nu vrea
Vă mulțumesc
Fă-i plângere penală direct la Parchet - e pe lângă judecătoria de care aparține localitatea unde ești. De acolo va fi repartizată poliției și sunt șanse mari să încerce să ți-o soluționeze mai repede. Și nu accepta să o retragi înainte de a-ți primi banii dacă ți se va propune asta la un moment dat.
Uite model:
DOMNULE PRIM PROCUROR,
Subsemnatul, cu domiciliul in............................. formulez prezenta
PLANGERE PENALA
împotriva tatălui meu, numitul ................., (și îi treci toate datele personale pe care le știi), vă solicit ca in urma cercetărilor să constatați ca acesta se face vinovat de infracțiunea de abandon de familie, prevăzută și sancționată de art. 378 C.p, pentru neplata cu rea-credinta a pensiei de intretinere pe care mi-o datorează conform sentinței civile nr. ..................
În fapt, tatăl meu .................. și detaliezi tot ce ne-ai scris aici, mai ales asta:
a zis ca nu are ce sa ii faca nimeni ca de ce la pus judecătoria pe el sa plateasca ca nu are niciun salariu ca el lucrează în Italia nu in România eu i-am zis sa zica multumesc ca nu la pus cu 200 de euro cum e in Italia si tot nu vrea
Vă mulțumesc
Să atașezi la plângere copie după sentință.
Din ce a zis rezultă că nu plătește cu rea-credință, iar asta este grav. Și s-ar putea ca polițiștii să-i arate că, dacă nu plătește, la un moment dat poate face închisoare.
Hotărârea e executorie de când a fost pronunțată.
Nu știu ce succes va avea plângerea atât de repede după pronunțare - ai spus de curând, însă m-am gândit că e chiar atât de recentă - dar măcar arăți că de fapt el lucrează în Italia, nu e persoană fără venit.