avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie alimentara

Buna ziua!
Vin cu o intrebare, de curând am primit hotărârea pentru majorarea pensiei alimentare la un cuantum 1/4 din salariul minim pe economie in România fără venit 1386 lei. Iar tatăl meu nu vrea sa imi trimita majorarea din urmă pe un an si 8 luni si a zis ca nu are ce sa ii faca nimeni ca de ce la pus judecătoria pe el sa plateasca ca nu are niciun salariu ca el lucrează în Italia nu in România eu i-am zis sa zica multumesc ca nu la pus cu 200 de euro cum e in Italia si tot nu vrea
Am fost la poliție și mi sa zis ca o sa o sune pe mama lui ,el e venit in tara a ajuns ieri si as vrea sa stiu ce sa fac cum pot sa obtin banii din urmă si cum sa il sperii sa imi dea
Sfătuiți-ma ce sa fac,va rog frumos!
Ultima modificare: Marți, 10 August 2021
Alex_toma3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alex_toma3 , utilizator 19:57, 18 August 2021
Fă-i plângere penală direct la Parchet - e pe lângă judecătoria de care aparține localitatea unde ești. De acolo va fi repartizată poliției și sunt șanse mari să încerce să ți-o soluționeze mai repede. Și nu accepta să o retragi înainte de a-ți primi banii dacă ți se va propune asta la un moment dat.

Uite model:

DOMNULE PRIM PROCUROR,

Subsemnatul, cu domiciliul in............................. formulez prezenta

PLANGERE PENALA

împotriva tatălui meu, numitul ................., (și îi treci toate datele personale pe care le știi), vă solicit ca in urma cercetărilor să constatați ca acesta se face vinovat de infracțiunea de abandon de familie, prevăzută și sancționată de art. 378 C.p, pentru neplata cu rea-credinta a pensiei de intretinere pe care mi-o datorează conform sentinței civile nr. ..................

În fapt, tatăl meu .................. și detaliezi tot ce ne-ai scris aici, mai ales asta:
a zis ca nu are ce sa ii faca nimeni ca de ce la pus judecătoria pe el sa plateasca ca nu are niciun salariu ca el lucrează în Italia nu in România eu i-am zis sa zica multumesc ca nu la pus cu 200 de euro cum e in Italia si tot nu vrea

Vă mulțumesc

Să atașezi la plângere copie după sentință.

Din ce a zis rezultă că nu plătește cu rea-credință, iar asta este grav. Și s-ar putea ca polițiștii să-i arate că, dacă nu plătește, la un moment dat poate face închisoare.
Ultima modificare: Marți, 10 August 2021
Emilika40, utilizator
Ok o sa fac asa
Dar am fost la poliție și a zis ca o chema pe mama lui Să stea de vorbă dar vad ca a trecut 2 zile si nimic
Nu își face deloc meseria poliția
Si asta ma neliniștește faptul că el e venit in Romania si as vrea sa ma duc cât mai repede ca il prinde procurorul sau poliția si abia atunci poate o sa imi plateasca
Cred
Pot face plângere daca hotărârea nu este legalizată
Mi sa zis ca trebuie sa legalizez hotărârea apoi sa depun plângere si nu stiu daca pot ca pe hotărâre scrie ca are dreptul sa faca recurs în termen de 30 de zile
Dar el.nu face niciun recurs ca oricum.pleaca din țară și Dar a ar face ar cădea mai rau legea il.va pune sa aduca de unde sa muncească etc

Emilika40 a scris:

Fă-i plângere penală direct la Parchet - e pe lângă judecătoria de care aparține localitatea unde ești. De acolo va fi repartizată poliției și sunt șanse mari să încerce să ți-o soluționeze mai repede. Și nu accepta să o retragi înainte de a-ți primi banii dacă ți se va propune asta la un moment dat.

Uite model:

DOMNULE PRIM PROCUROR,

Subsemnatul, cu domiciliul in............................. formulez prezenta

PLANGERE PENALA

împotriva tatălui meu, numitul ................., (și îi treci toate datele personale pe care le știi), vă solicit ca in urma cercetărilor să constatați ca acesta se face vinovat de infracțiunea de abandon de familie, prevăzută și sancționată de art. 378 C.p, pentru neplata cu rea-credinta a pensiei de intretinere pe care mi-o datorează conform sentinței civile nr. ..................

În fapt, tatăl meu .................. și detaliezi tot ce ne-ai scris aici, mai ales asta:
a zis ca nu are ce sa ii faca nimeni ca de ce la pus judecătoria pe el sa plateasca ca nu are niciun salariu ca el lucrează în Italia nu in România eu i-am zis sa zica multumesc ca nu la pus cu 200 de euro cum e in Italia si tot nu vrea

Vă mulțumesc

Să atașezi la plângere copie după sentință.

Din ce a zis rezultă că nu plătește cu rea-credință, iar asta este grav. Și s-ar putea ca polițiștii să-i arate că, dacă nu plătește, la un moment dat poate face închisoare.

Hotărârea e executorie de când a fost pronunțată.
Nu știu ce succes va avea plângerea atât de repede după pronunțare - ai spus de curând, însă m-am gândit că e chiar atât de recentă - dar măcar arăți că de fapt el lucrează în Italia, nu e persoană fără venit.
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2021
Emilika40, utilizator
Păi ce ma sfătuiți sa fac in continuare, va rog frumos

Emilika40 a scris:

Hotărârea e executorie de când a fost pronunțată.
Nu știu ce succes va avea plângerea atât de repede după pronunțare - ai spus de curând, însă m-am gândit că e chiar atât de recentă - dar măcar arăți că de fapt el lucrează în Italia, nu e persoană fără venit.

Alte discuții în legătură

Divort dana 50 dana 50 am divortat iar copilul minor mia fost incredintat mie ,fostul sot trebuie sa imi plateasca intretinerea ,cum se procedeaza.Divortul s-a terminat in noiembrie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neacceptata de mama Felicia2013 Felicia2013 Buna ziua. Fratele meu a divortat si plateste pensia alimentara 100 euro , neavand nici un venit. Prima data a avut minimul pe economie dar ea a sustinut ca ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii prealabile - amenintare, minor, conditii RorbertIonut RorbertIonut E vorba de o poveste foarte foarte urata. Am fost amenintat de 1 elev de la liceu,ma amenintat in fata la directoare si pe email,inca am mesaju. A depus mama ... (vezi toată discuția)