avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Daca avem un angajat care in 16 August ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Daca avem un angajat care in 16 August implineste ...

Buna ziua.
Daca avem un angajat care in 16 August implineste varsta de pensionare, dar inca nu are decizia de pensionare, Este obligatoriu sa ii incetam contractul de munca, sau sa asteptam decizia sa ii putem inceta contractul si sa il reangajam ca si pensionar.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 11 August 2021
Art. 56 din Codul muncii
(1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
a) la data decesului salariatului sau al angajatorului persoană fizică, precum și în cazul dizolvării angajatorului persoană juridică, de la data la care angajatorul și-a încetat existența conform legii;
b) la data rămânerii irevocabile a hotărârii judecătorești de declarare a morții sau a punerii sub interdicție a salariatului sau a angajatorului persoană fizică;
c) la data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, cu caracter excepțional, pentru salariata care optează în scris pentru continuarea executării contractului individual de muncă, în termen de 30 de zile calendaristice anterior împlinirii condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, la vârsta de 65 de ani; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate parțiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare; la data comunicării deciziei medicale asupra capacității de muncă în cazul invalidității de gradul I sau II;
...
C.i.m. va înceta de drept, după care I se va face altul nou.
Ii incetez actualul CIM, Ii fac un alt CIM, iar cand primeste decizia de pensionare incetez si acest CIM si ii refac alt CIM?
PaulaArdelean34 a scris:

.. ... iar cand primeste decizia de pensionare incetez si acest CIM si ii refac alt CIM?


Nu, își continua activitatea în baza celui de-al doilea contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de pensionare suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua ....am o salariata din 2012 care mi-a a dus decizia de pensionare azi,15.10.2019 dar a iesit la pensie cu data de 08.07.2019.Ce trebuie eu ca ... (vezi toată discuția)
Pensionare mony47bz mony47bz un salariat - bărbat, mai are dreptul de a continua activitatea ca angajat dacă îndeplineste condițiile de pensionare la limită de vârstă, respectiv 65 ... (vezi toată discuția)
Cand ai dreptul sa iesi la pensie trebuie incheiat contractul de munca? ganeacristi ganeacristi Buna, cand ai dreptul sa iesi la pensie trebuie incheiat contractul de munca? Sau poate merge in continuare pana il inchei personal? (vezi toată discuția)