avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 230/2007 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 230/2007 ...

Va rog sa aveti amabilitatea de a ma informa daca Legea 230/2007 H.G. 1558/2007 mai este in vigoare, conform careia locatarii cu zero persoane la intretinere nu trebuie sa plateasca gaze, gunoi, electricitatea, spatii comune, etc.
Cum trebuie sa procedez ca sa instiintez administratia.
Nu mai este in vigoare. Acum este legea 196/2018.
Daca sunt declarate 0 persoane in locuinta nu se pot scuti decit cheltuielile ce se impart pe numar de persoane si bineinteles nu vor fi platite utilitati (si gunoi), dar restul se platesc, mai ales cele ce depind de proprietate (cheltuieli repartizate pe CPI - art.85) .
Articolul 82
(1)Cheltuielile repartizate proportional cu numarul de persoane reprezinta cheltuielile asociatiei pentru asigurarea serviciilor de utilitati publice de care beneficiaza persoanele care locuiesc sau desfasoara activitati in mod curent in condominiu si care nu pot fi individualizate pe fiecare unitate de proprietate individuala in parte pe baza unor dispozitive de masurare/inregistrare, fie datorita naturii si caracteristicilor anumitor servicii, fie din lipsa dispozitivelor de masurare/inregistrare.
(2)Cheltuielile repartizate dupa numarul de persoane reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa rece, calda si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune, inclusiv a ascensoarelor; colectarea deseurilor menajere, vidanjare.
[ link extern ]
Legea aceea a fost abrogata odata cu promulgarea Legii 196/2018.
O sa platiti doar cheltuielile in functie de cota parte indiviza ( fonduri de rulment si reparatii, salarii personal asociatie, etc.).
Le gasiti pe toate in lege.
un proprietar care lipseste din apartament 15 zile este scutit de la plata unor cheltuieli, pe care le-ati amintiti. Exceptie fac spatiile comune unde putem avea reparatii sau achizitionarea de materiale de curatenie si care se repartizeaza dupa cota de proprietate. Altfel spus, chiar daca nu locuiesti, unele cheltuieli trebuie suportate pentru intretinerea blocului. Asa cum s-a spus, in anul 2018 a aparut o noua lege care inlocuieste legea 203/1997.
Ultima modificare: Luni, 30 August 2021
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!as vrea si eu o mana de ajutor cu privire la o problema ... alex_cernea alex_cernea Buna ziua!as vrea si eu o mana de ajutor cu privire la o problema de interes .Care este modul de calcul al contributiilor proprietarilor apartamentelor dintr ... (vezi toată discuția)
Plata utilitati - lift adivasiu adivasiu cum se calculeaza contributia proprietarilor la plata facturii lunare de intretinere a liftului? conform legii 270/2007.......nu prea reiese clar...... in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. dacă am apometrele in garanție, declar consumul ... Adicotin Adicotin Bună ziua. Dacă am apometrele in garanție, declar consumul lunar corect, cum e legal să se plătească pierderile : pe apartament sau pe persoane? ... (vezi toată discuția)