avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare adresa de pe actul de propietate al unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare adresa de pe actul de propietate al unui apartament

Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de corectarea adresei imobilului de pe actul de proprietate al apartamentului parintilor mei, obtinut de acestia inainte de '89.

Problema este ca adresa scrisa in actul de proprietate este gresita : Trebuia sa fie Strada "X" numarul 15, dar scrie Strada "X" numarul 11 in act ! Asta genereaza multe discutii mereu cand fac un nou contract cu diferiti furnizori de servicii (energie electrica, internet, etc..), sau cand imi reinnoiesc buletinul de exemplu.

Cum se poate remedia asta? Pt. a putea inchiria/vinde acest apartament pe viitor imi imaginez ca adresa din actul de proprietate trebuie sa fie corecta,

Se poate rezolva la notar? La primarie? In ce mod ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AndreiFilip1986 , utilizator 14:06, 23 August 2021
In principiu la emitentul actului, societatea vanzatoare de la acea vreme, daca mai exista, notariatul de stat - caz in care trebuie sa va adresati Camerei Notarilor Publici din judetul respectiv care va av spune daca notarul care a semnat actul este in functie sa faca rectificarea, daca nu, cine ii detine arhiva.......trebuie vazut cine a vandut
Multumesc pentru raspuns,

Sunt sanse mari ca societatea vanzatoare de la acea vreme sa nu mai existe din pacate, deci imi ramane sa ma adresez Camerei Notarilor Publici se pare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciara valentin.galbau valentin.galbau In extrasul de carte funciara apare eronat la adresa apartamentului scara F in loc de scara E. Toate celelalt detalii ale adresei sun corecte(strada, numar, ... (vezi toată discuția)
Problema schimbare tarla Panciu Panciu Buna ziua, Am urmatoarea problema: doresc sa vand un teren dobandit in urma cu 15 ani, prin act de partaj. In perioada aceea, terenul apartinea de comuna X ... (vezi toată discuția)
Cum se poate corecta adresa intr-un contract de vânzare cumpărare? Liventa Liventa Buna ,am cumpărat un apartament ,si adresa din contract este greșită,este practic pe o alta strada.O greșeală de urbanism de la primăria locala.Nu este ... (vezi toată discuția)