Buna ziua, maine am proces pentru o contestație (amenda), anul trecut am vândut o mașină și in data de 22.06.2021 am primit o amendă în valoare de 1000 lei pentru RCA, masina nu mai figurează la primărie pe mine, deși amenda tot mie mi-a venit, am facut contestație în data de 24.06.2021 si maine sunt chemat la tribunal, oare este obligatoriu un avocat ? Sau dacă nu este obligatoriu, oare ce as putea spune in legatura cu amenda? Multumesc
pascul
Utilizator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
La tribunal o sa mergeti in apel ... Deocamdata la judecatorie invocati prevederile O.M.A.I. nr. 1.501/2006 care stabileste obligatia inmatricularii/radierii auto in sarcina proprietarului ... Translatia proprietatii s-a efectuat la momentul vanzarii si radierii fiscale a bunului, dvs nici nu puteti efectua radierea pt ca v-ar tb actele originale ale auto ( CIV+talon) si nu puteti fi vinovata ca statul nu-si unifica bazele de date pt a efectua mentiunile cuvenite...
Asa ca, statul a cunoscut ca nu mai aveti calitatea de proprietar, v-a eliberat de impozitul aferent, nu mai aveti acte originale si placute ca sa puteti initia radierea, cred ca judele are toate motivele sa anuleze cu succes amenda.
da,da, asa am facut si eu iar acum dupa cca doi ani sunt la a patra amenda de rovinieta ca ma dispera. sa vad daca pot obtine radierea in instanta...masina a mai fost vanduta de doua ori, din prahova in slobozia iar acum e in valcea
Mai aveti inca o varianta, in sensul de a notifica serviciul inmatriculari despre instrainarea bunului respectiv (atasati contract vanzare si radierea fiscala) pentru a face mentiunile cuvenite in bazele de date ale MAI referitor la instrainare ... In mod normal, cine verifica masina in trafic - cu consultarea bazei de date- vede data instrainarii si procedeaza la luarea masurilor legale fata de cumparatorul ce nu a radiat/inmatriculat auto in termenul prev de lege, iar amenzile aplicate proprietarului (rovigneta, asigurarea RCA) nu vor mai putea fi completate pe numele dvs. Succes!
Radieri auto
Remus47
O problema mai veche; mai jos redau intrebarea , raspunsul si urmarile de luna decembrie:
Am facut plangere contraventionala, s-a judecat si s-a amanat cu ... (vezi toată discuția)