avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Rebrand produse cosmetice de la producator fara a ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Rebrand produse cosmetice de la producator fara a ”legaliza” din nou

Buna ziua,

Firma mea, X SRL, doreste să cumpere de la firma Y SRL produse cosmetice (produse și legalizate de ei). Intrebarea mea este daca firma mea poate comercializa, in acord cu producatorul desigur, produsele respective sub alt nume și design, fara a fi nevoie să le relegalizeze. Daca se poate, trebuie facute modificarile vizuale inainte de cumparare de la producator, sau se pot modifica și dupa? Intrebarea mea vine in prisma faptului că exista producatori mici și buni la noi in tara de astfel de produse, la care design-ul și branding-ul lasa de dorit.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 10:21, 1 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu se aduc modificari produselor (formule, concentratii, etc.), atunci nu e nevoie.
Produsele cosmetice se notifica de producator sau de beneficiarul fabricarii (pe baza de mandat scris din partea producatorului) pe portalul Comisiei Europene si trebuie sa respecte prevederile Regulamentului CE nr. 1223/2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie se autorizatie de mediu? icosvg icosvg Buna ziua, vin cu o intrebare la cei care cunosc domeniul si pot sa imi ofere un raspuns, as dori sa înființez o firma cu obiect de activitate de ... (vezi toată discuția)
Certificat de conformitate CristiSLK CristiSLK Buna seara. Am si eu o nelamurire: Vreau sa import de la o firma din UK cosmetice fabricate in UE printr-un SRL. Am intrebat mai multi furnizori de ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma fabricarea sapunurilor 100%naturale handmade Valeriano Valeriano Buna seara. Ar putea cineva sa-mi spuna de ce studii (eventual cursuri ) as avea nevoie pentru a deschide o firma de producere si comercializare a sapunurilor ... (vezi toată discuția)