avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... viitoare mamica
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

viitoare mamica

Buna ziua.momentan sunt in somaj din decembrie in luna asta mai bine zis saptamana ce vine o sa intru in prenatal,intrebarile sunt asa:
1pe luna lui decembrie o sa mai iau somaj?
2in prenatal o sa fiu platita si cat ?cat dureaza sa ajunga acei bani la mine?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:02, 3 Martie 2010
sa inteleg ca erati in somaj cind ati ramas insarcinata
concediul prenatal va fi platit de somaj
pe luna decembrie veti lua somaj normal si la data la care la-ti luat pina acum,la fel si lunile urmatoare pina terminati concediul pre si post natal dupa care va depuneti dosarul pentru indemnizatia de crestere copil
concediul medical cu cod 08 este platit in procent de 85%
sper sa fi inteles bine.
mult noroc
1. Luati indemnizatie de somaj pe zilele pana la intrarea in concediu de maternitate.
2. Certificatul medical il duceti la AJOFM care il calculeaza si plateste si recupereaza banii de la Casa de Sanatate.
3. Indemnizatia de maternitate se calculeaza luand ca baza de calcul veniturile pe ultimele 6 luni inainte de a intra in concediu de maternitate. Cei de la AJOFM stiu cum sa calculeze. Tot ei va spun si cand primiti banii (ii primiti lunar), la ce data a lunii.
4. Din maternitate puteti intra in CCC pana la varsta de 2 ani.
5. Din momentul intrarii in concediu de maternitate si pana terminati CCC, indemnizatia de somaj se suspenda si se reia, de unde a ramas, dupa incetarea CCC.
Cand am ramas gravida lucram .in decembrie sa inchis magazinu ,asa ca din 7 dec.am intrat in somaj acuma am 7 luni deci o sa intru in prenatal.
buna ziua,am o intrebare si so nelamurire in acelasi timp,am o prietena care a rama insarcinata si momentan este in somaj ce se intampla cu ea deoarece i se termina somajul inainte sa nasca cu foarte putin ,poate sasi bage un concediu medical sa intrerupa cu cel putin o luna somajul ca sa poata lua indemnizatie de dupa nastere,astept raspun,
1. In interventia mea de mai sus am raspuns la o asemenea intrebare.
2. Perioada de somaj poate fi suspendata si intrerupta de un concediu medical si se reia, de unde a ramas, dupa expirarea concediului medical.
3. Acelasi lucru este valabil si in cazul concediului de maternitate si a CCC pana la 2 ani.
4. Certificatele medicale se prezinta la AJOFM care le calculeaza si le plateste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de maternitate naty_192000 naty_192000 am ctr de munca pe perioada determinata care expira in 29 dec 2011. in data de 27 decembrie intru in concediul prenatal. intrebarea daca intru in concediu in ... (vezi toată discuția)
Referitor la preaviz concediere, somaj, concediu prenatal, postnatal, ingrijire copil ana77 ana77 Buna ziua, As vrea sa va expun problema pentru care am nevoie de un sfat juridic. Ma numesc Ana Maria I si lucrez de aproximativ 3 ani in cadrul unei ... (vezi toată discuția)
Doresc concediul prenatal dar angajatorul se afla in procedura de faliment catalinatoader2003 catalinatoader2003 Buna ziua. Sunt insarcinata in 27 de saptamani si doresc sa intru cat mai curand in concediu pre-natal. Angajatorul se afla in acest moment [b]in procedura ... (vezi toată discuția)