avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotii care aleg regimul separatiei de bunuri mai au ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotii care aleg regimul separatiei de bunuri mai au obligatia ...

Sotii care aleg regimul separatiei de bunuri mai au obligatia sa declare venitul sotului/sotiei in declaratia de avere? Cum se procedeaza in cazul in care ei nu isi cunosc veniturile unul altuia?
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 11:47, 4 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr. 176 din 2010 reglementează obligații privind declararea averii de către persoanele care ocupă funcții publice, inclusiv declararea unor bunuri proprii ale soțului/soției. Existența unei convenții de separare a patrimoniilor nu înlătură de la aplicare dispozițiile legii speciale caci nu există alte dispoziții contrare în Legea nr. 176/2010 față de Codul civil
Declararea averii are ca scop asigurarea transparenței veniturilor realizate și a averii dobândite în exercitarea funcției publice de către declarant împreună cu familia.
De aceea, în cuprinsul declarațiilor de avere și de interese, se trec atât bunurile proprii ale declarantului, precum și a bunurilor deținute de acesta împreună cu familia, sau deținute exclusiv de familia acestuia, prin „familie” înţelegându-se soţul/soţia şi copiii aflaţi în întreţinerea acestora.
Solicitati sotului sa va comunice prin mijlocirea angajatorului dar si a ANAF, emiterea unei adeverinte privind veniturile sale

Sau, daca apreciati ca nu aveti aceasta obligatie privind declararea veniturilor sotului, mentionati in declaratia de avere, la rubrica venituri sot, "Conventie matrimoniala pentru regimul separatiei de bunuri, anexand declaratia sotului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2021
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de avere RIMANI RIMANI Daca intre soti exista o Conventie Matrimoniala - regimul separatiei de bunuri, este obligatoriu ca, la completarea declaratiei de avere a sotului (care este ... (vezi toată discuția)
Bunuri mobile ºi imobile care se trec în declaraþia de avere olivia stoicescu olivia stoicescu Buna ziua, As vrea sa ma ajutati,va rog cu raspunsuri la urmatoarele date care trebuie trecute sau nu in declaratia de avere: 1) un teren dobandit de sot ... (vezi toată discuția)
Lucrez la o instituție publică,și trebuie să depun declarațiile ... mihaela chirvasa mihaela chirvasa Lucrez la o instituție publică,și trebuie să depun declarațiile de avere și interese.Sotul lucrează la o companie privata unde, datorita contractului de ... (vezi toată discuția)