Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacarea unui act de donatie

Buna seara!
Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la problema mea, v-as fi recunoscatoare.Povestea este asa: bunicul meu mi-a facut act de donatie(nu vanzare-cumparare) in urma cu 10 ani. El a decedat ulterior. El are doua fete. Mama mea si matusa(matusa de fapt, are alt tata). Matusii i-a dat o camera din casa. Mamei mele i-a dat si ei o parte din casa. Ce avea bunicul meu(restul locuintei) mi-a dat mie. Mama mea a fost plecata in strainatate multi ani de zile(nu l-a ingrijit pe bunicul meu, a venit doar la inmormantare), eu impreuna cu sotul am locuit in casa aici. Acum mama mea vrea sa atace actul de donatie facut mie. Precizez ca eu sunt singurul copil al mamei mele, nu mai am frati sau surori. Ea este divortata. Intrebarea mea este: ea poate ataca actul de donatie dupa atata timp? Daca da, in ce conditii poate face asa ceva? Va multumesc si sper ca ma puteti ajuta cu raspunsuri. Sa aveti sanatate!
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2021
Anaderol02, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anaderol02 , utilizator 11:24, 9 Septembrie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu il poate ataca, adica poate ataca ce vrea dar fara succes, din 2 motive , unul ca nu mai e in termen daca au trecut 3 ani de la decesul bunicului si 2, ca nu ii incalca rezerva succesorala.
Va multumesc!

gi-jane2 a scris:

nu il poate ataca, adica poate ataca ce vrea dar fara succes, din 2 motive , unul ca nu mai e in termen daca au trecut 3 ani de la decesul bunicului si 2, ca nu ii incalca rezerva succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora bunicului meu mi-a donat o casă cu condiția s-o îngrijesc, obligație de care m-am achitat. acum fratele meu îmi spune că mă dă în judecată, poate ataca donația? crisaly17 crisaly17 Bună ziua! Povestea mea este următoarea: Mama mea a refăcut casa mătușii sale(sora bunicului),care nu avea alți moștenitori, nu a fost ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie iuliana bogdan iuliana bogdan buna .v-as ruga sa ma ajutati intr-o problema de donatie.o sa povestesc pe scurt.bunica mea mi-a donat partea ei din imobilul unde locuieste .casa a fost a ... (vezi toată discuția)
Mostenire, rezerva succesorala titaniq titaniq Buna ziua, Bunicul meu are 2 fete. Bunica a murit. Bunicul are act de proprietate, numai pe numele lui, pe 4.5Ha teren arabil extravilan, impartit in 6 ... (vezi toată discuția)