avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... speta: un absolvent de liceu (19 ani) - fara diploma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

speta: un absolvent de liceu (19 ani) - fara diploma de bac (2021), ...

speta: un absolvent de liceu (19 ani) - fara diploma de bac (2021), numai cu certificatul de absolvire a 12 clase liceu teoretic - va mai beneficia ca pana acum de asigurarile de sanatate pana isi va gasi un loc de munca?? Ce implica inregistrarea lui la ANOFM? Din platforma ANOFM nu reiese clar ce poate face un elev dupa terminarea liceului daca nu a luat bac_ul, implicit nu alte studii.... multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:40, 9 Septembrie 2021
1. Absolvenţii de liceu se pot prezenta la AJOFM pentru înregistrare ca persoană în căutarea unui loc de muncă .

2. Potrivit prevederilor legii, absolvenţii trebuie să se prezinte la agenţiile pentru ocupare în termen de 60 de zile de la absolvire. În cazul absolvenţilor de liceu indiferent de promovarea sau nepromovarea examenului de Bacalaureat, termenul de 60 de zile începe pe 05 IUNIE, având în vedere Ordinul MEN nr. 3.125/2020 privind structura anului şcolar 2020-2021 publicat în Monitorul Oficial „pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 4 iunie 2021”.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalare studii??? MariusMarius11 MariusMarius11 Daca am absolvit școala profesională de 2 ani in anul 1991 după ce am terminat școala generală de 10 clase, se poate sa mi se echivaleze cu diploma de ... (vezi toată discuția)
Somajul o problema pentru elevii care nu au luat bacalaureatul addynutza addynutza sora mea a terminat clasa a XII si nu a luat bacalaureatul nici prima nici a doua oara,a fost azi sa-si depuna dosarul de somaj dar nu i l-au primit pe motiv ... (vezi toată discuția)
Continuarea studiilor Gabriela71 Gabriela71 Buna ziua as dori sa stiu daca o persoana care a terminat acum cativa ani doar 10 clase mai poate continua studiile.Problema este ca nu are nici o dovada a ... (vezi toată discuția)