avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DEȚINUT POLITIC EXECUTAT Buna seara! In legătura ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DEȚINUT POLITIC EXECUTAT Buna seara! In legătura cu legea 118/1990, am și eu o nelămurire. ...

Buna seara!
In legătura cu legea 118/1990, am și eu o nelămurire. Cum este posibil ca urmașii deținuților politici, care și-au ispasit pedeapsa, într-adevăr ani de iad, dar care s-au întors la familiile lor, primesc mii de lei pe luna, dar mama mea, al carei tata a fost executat in Trenul Morții de la Timișoara , martie1950, deși inițial fusese condamnat la 18 ani de închisoare, primește doar 500 lei. Este aceasta lege corecta???
Mulțumesc !
Viviana
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:35, 17 Septembrie 2021
Stiti cum e, corecta, incorecta, asta este cu ea lucram.
Era mai buna daca nu exista? Care este de fapt intrebarea?

Ca fapt divers, eu am ramas surprins ca in west europe,
legile astea cu despagubirile pentru veterani, deportati, si altii,
cum sunt la noi, nu au corespondent in west.
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2021
trandafir2, moderator
West europe nu a avut comunism, deci nici lupte anticomuniste! Și dacă tot se da o lege reparatorie, sa fie echitabila!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
DA, asa este, de asta m-am si abtinut sa scriu - "condamnati sau persecutati politic" - si am scris doar "pentru veterani, deportati, si altii", tocmai gandindu-ma la acest aspect.
In fine, multe vorbe doi bani nu fac, concluzia este ca,,, corecta sau nu, asta e legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt beneficiarul unei pensii în baza legii 118 în ... @nastase @nastase Bună ziua sint beneficiarul unei pensii în baza legii 118 în valoare de 2968 roni mi sa oprit contribuția cass 297 de roni este legal dacă nu unde sa ma ... (vezi toată discuția)
Legea 118/1990 catzic catzic Buna ziua Am si eu o nelamurire. De curand am primit pentru bunicul meu confirmarea ca a fost luptator in rezistenta anticomunista si ca beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Sunt beneficiară a decretului lege 118/1990, cu o indemnizație lunară ... simonis simonis Bună ziua! Sunt beneficiară a decretului lege 118/1990, cu o indemnizație lunară de 1300 lei. Conform legii 141/2025 voi fi obligată să plătesc ... (vezi toată discuția)