avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ

VA SALUT! Masa partajabila ajunge in jur de 5-6 miliarde vechi[obtinuta in urma unui contract de intretinere]. Fostul sot exclude o intelegere intre parti iar eu nu-mi permit din pdv. financiar inceperea procesului.[taxa 3%]. Se poate constitui SECHESTRU pe bunuri?[ casa la curte, teren intravilan si teren arabil].CARE AR FI PRETUL? DAR VALOAREA TAXEI EXECUTORULUI JUDECATORESC [procentual]? in cazul in care voi reusi vreodata sa inaintez actele. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ciupikam , utilizator 12:23, 10 Ianuarie 2010
Stimata doamna,
Deocamdata bunurile comune sunt ale amiblor soti , pana la efectuarea partajului. Despre ce sechestru sa discutam cata vreme sunteti coproprietar pe acele imobile impreuna cu sotul? La orice vanzare ar incerca sa faca notarul ii va cere certificatul de casatorie , hotararea judecatoreasca de divort si se va vedea clar ca bunul a fost dobandit in timpul casatoriei , deci nu va putea vinde fara sa fiti si dumneavoastra parte in act!B-)
Taxele de executare vi le poate comunica un executor judecatoresc dar este cale lunga pana acolo.
Sfatul meu este sa ajungeti la o intelegere pe cale amiabila cu fostul sot si sa ii aratati ca nu poate face absolut nimic fara dvs . In acest fel poate va fi de acord sa faceti un partaj voluntar la notariat!
Succes!
Stimate domn, in trecut se practica o foma de vinzare-cumparare justificat printr-un act intocmit de mina si subsemnat de martorii prezenti la tranzactie[actul in sine fiind luat de bun de folosinta-ma refer la terenuri- atita timp cit noul proprietar nu intentiona sa-l intabuleze, doar sa-l foloseasca la nesfirsit atita tmp cit nu voi reusi sa inaintez actele ptr.partaj.Nu stiu daca se mai practica aceasta forma de vinzare-cumparare iar fostul profita de taxele de timbru care sint in vigoare, intelegerea nu intra in discutii din nefericire. IN FINE, MULTE MULTUMIRI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj si vinzare/donatie teren agricol extravilan zero zero Buna ziua, in 2005 bunica mea mi-a vindut partea de teren agricol extravilan care dupa deces i-ar fi revenit mamei mele (cu acordul ei) prin contract de ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj - mai pot cere partajul? tiby30 tiby30 am si eu o intrebare am divortat in 2003 iar partaj nu sa facut de niciun fel eu loc cu parinti si am sct de vinzare cumparare cu clauza de intretinere dupa ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar - taxa timbru si evaluare Sophya Sophya Stimati Consultanti, va rog sa imi raspundeti la urmataorea intrebare: am un apartament cu 2 camere si fostul sot solicita partajarea acestuia - bun comun din ... (vezi toată discuția)