avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Declaratia de beneficiari reali.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Declaratia de beneficiari reali.

Buna,

Asociatiile si fundatiile ce au ca si fondatori persoane fizice nu depun Declaratia de beneficiari reali.
Celelalte ONG-uri care au ca si fondatori pers.juridice, etc au obligatia de a depune formularul?
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:08, 18 Octombrie 2021
inexact. Depun si ele chiar daca au fondatori doar PF insa exista beneficiari reali (identificabili nominal) si alte persoane decat fondatorii/ membrii asociatiei si ai consiliului director. Ex, asociatii pentru ajutorarea unei anumite persoane sau asociatii sportive in care membri sunt parintii dar beneficiari sunt niste minori... la fel la asociatiile de parinti.... INSA termenul de depunere pentru ONG care totusi au obligatie de depunere este de 90 de zile de la incetarea starii de alerta deci cel mai devreme prin februarie 2022 dar probabil si mai tarziu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine este beneficiarul real in cadrul asociatiilor? camyfilip camyfilip cine este beneficiarul real in cadrul asociatiilor infiintate pe OG 26/2000? Membrii fondatori (unde am si persoane juridice) sau mebrii in consiliul ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind declararea beneficiarului real intr-o asociatie in 2023 leonardmihael leonardmihael Buna ziua, Sunt presedintele unui ONG (Asociatie) fondat in 2011. In prezent ma confrunt cu urmatoarele neclaritati cu privire la declararea beneficiarului ... (vezi toată discuția)