avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere viza RO cetatean Indian casatorit cu cetatean ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere viza RO cetatean Indian casatorit cu cetatean roman dupa Brexit

Buna ziua,

In decembrie eu (cetatean roman) impreuna cu copilul (cetatean roman) si sotul indian vrem sa calatorim in Romania pe perioada sarbatorilor de iarna. Locuim in prezent in UK si dupa brexit am inteles si suntem constienti ca regulile s-au schimbat. Am aplicat pentru viza pentru sot si am mers pe varianta de viza D/VF intrucat vom calatori impreuna. Am depus aplicatia online insotita de pasaportul sotului, permisul de sedere eliberat dupa noua schema "EU settlement scheme", pasaportul meu, al copilului, certificatul de casatorie si certificatul de nastere al copilului. Acum ni se cere si cazier si asigurare de calatorie pentru sot. Alternativ ne-au spus sa aplicam pentru viza de scurta sedere C/VV unde va fi nevoie si de invitatie. Ma puteti ajuta va rog sa inteleg pentru ce anume trebuiesc aceste documente in plus cand sotul este membru de familie cetatean roman. As intelege in cazul unui cetatean indian fara niciun grad de rudenie cu un cetatean roman, dar nu asa. In momentul de fata certificatul de casatorie si/ sau cel de nastere al copilului par sa nu faca nicio diferenta la simplificarea aplicarii pentru viza in cazul unui cetatean strain casatorit cu cetatean roman. Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra!

Alte discuții în legătură

Călătorie cetățean algerian cu soția românca in uk monikaniku monikaniku Pe baza certificatului de căsătorie și a permisului temporar (pe5 ani) de ședere românesc (ca și membru de familie) pot călători împreuna legal in uk ... (vezi toată discuția)
Obtinere viza pentru cetatean indian malinaileanab malinaileanab Buna ziua, As dori sa aflu cum poate sotul meu,cetatean indian,sa obtina o viza de scurta sedere in Romania pentru a merge impreuna de sarbatori la parintii ... (vezi toată discuția)
Viză cetățean sirian Cesima12 Cesima12 Sunt casatorota cu un cetatean tunisian cum pot obtine viza lui pt România pentru ca la ambasada a fost refuzat de 2 ori (vezi toată discuția)