avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am primit banii altcuiva la salariu, dar nu ii mai am. ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am primit banii altcuiva la salariu, dar nu ii mai am. Ce pot face?

Bună ziua! Fratele meu lucrează pentru o compania, iar la salariu cei de la munca i-au virat și banii altcuiva din greșeală. El nu a știut fiindca i-au băgat banii pe un card vechi, pe care el nu l-a mai folosit, având alt card nou.
Problema este ca el are datorii la banca, iar banca a luat toți banii din cont.
Acum el a primit multe telefoane de la munca, amenințări, cum ca să de-a banii înapoi. Dar el nu ii mai are.
Cum sa procedam oare?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
puneti mana de la mana si il ajutati sa plateasca.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa discute acolo pentru o esalonare de plata eventual.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banii trebuie înapoiati . Chiar dacă el nu ii mai are, aceștia au fost cheltuiți in interesul lui , deoarece banca i-a reținut don contul fratelui și acoperirea datoriilor lui, nu ale altcuiva . Dacă firma care a făcut viramentul in va da in judecata , va plăti cu mult mai mult decât a primit in cont, fiindcă in instanța sigur va pierde un asemenea proces și va fi obligat sa plătească cheltuieli de judecata ; astfel ca la sfârșit va avea datorii mult mai mari.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar daca nu fratele i-a cheltuit, el fiind de buna credinta ( de bona fides ) ci banca i-a inhatat imediat, ce vina are el, sistemul bancar asa e conceput, i-a luat, deci de ce sa i se imputa lui, ceva ce efectiv nu a facut ???! De ce e el mai vinovat decat cel ce a operat si a virat mai multi bani ?!..
Ideea este ca el si-a schimbat cardul tocmai pentru ca banca sa nu ii i-a direct, ci sa efectueze el tranzacții.
De câteva luni ii baga salariul pe cardul nou. Iar de data asta i-a băgat și banii altcuiva și pe ai lui pe cardul vechi.

Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2021
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Poti fi obligat sa returnezi o suma de bani care a intrat gresit in contul tau bancar? iunana iunana Buna, Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns la o problema, m-am trezit cu niste bani in contul bancar de la o firma cu care nu mai am legatura, nu ... (vezi toată discuția)
Card de credit - restanta mai mare de 3 ani. m1rc3a m1rc3a Buna ziua, Am primit un card de credit in lei anexat la un credit in euro acum 4 ani. Am epuizat limita de credit, si am platit cateva rate la cardul ... (vezi toată discuția)
Bani primiti din greseala in cont eugendiriczi eugendiriczi buna,am un card de cumparaturi [editat] si vreau sa stiu daca este corect ceea ce a facut banca?In data de 18.07.2011 au facut o greseala si mi-au bagat in ... (vezi toată discuția)