Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am primit banii altcuiva la salariu, dar nu ii mai am. ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am primit banii altcuiva la salariu, dar nu ii mai am. Ce pot face?

Bună ziua! Fratele meu lucrează pentru o compania, iar la salariu cei de la munca i-au virat și banii altcuiva din greșeală. El nu a știut fiindca i-au băgat banii pe un card vechi, pe care el nu l-a mai folosit, având alt card nou.
Problema este ca el are datorii la banca, iar banca a luat toți banii din cont.
Acum el a primit multe telefoane de la munca, amenințări, cum ca să de-a banii înapoi. Dar el nu ii mai are.
Cum sa procedam oare?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba de o plata necuvenita si, ca atare, e dator sa o restituie. Ca i-a retinut banca, i-a furat cineva din buzunar, i-a jucat la pacanele sau a platit operatia copilului (cu titlu de exemplu, evident), nu e decat treaba lui, nu a celui care a efectuat plata. Pentru ca cel care a efectuat plata a facut o eroare umana iar el se considera ca stiind acest lucru si nerestituind suma, este lipsit de buna credinta deoarece si-a insusit o plata necuvenita ... cu care, fara sa vrea (ca asa e karma, bat-o vina) si-a achitat o datorie, si aceea neplatita cu rea credinta, la banca. In spirit de gluma, banca a fost cel mai destept in ecuatie.
Buna ziua,

Sumele de bani avansate trebuie restituite, reprezinta o plata nedatorata.

Fratele dumneavoastra poate semna un angajament de plata, cu societatea angajatoare, pentru a restui, esalonat, sumele de bani.

In cazul in care fratele nu remite sumele de bani nedatorate, societatii la care a fost angajat, acesta poate fi actionat in instanta, si, in ipoteza in care pierde procesul, poate fi obligat la cheltuielile de judecata ocazionate de diferendul dedus judecatii,in speta la plata onorariului de avocat.

~ final discuție ~