avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, Inainte de casatorie, am achizitionat un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, Inainte de casatorie, am achizitionat un apartament ...

Buna seara,

Inainte de casatorie, am achizitionat un apartament impreuna cu sotul iar eu am achitat tot avansul, in jur de 15000 de euro. Apartamentul a fost pe numele lui pentru ca el putea accesa creditul. In cazul unui divort, mai pot recupera cei 15.000 de euro? Trebuie sa mentionez ca am si dovada platii avansului.

Multumesc mult pentru eventualele raspunsuri.

Olga
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:36, 12 Octombrie 2021
casa e bunul lui propriu, aveti un drept de creanta pt avans si apoi pt ratele platite in timpul casatoriei, termenul de prescriptie e suspendat cat sunteti impreuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, as avea nevoie de un raspuns la urmatoarea situatie: ... Cornel Claudiu Cornel Claudiu Bună ziua, as avea nevoie de un raspuns la urmatoarea situatie: Am o cunoștință care în urma cu 16 ani a achiziționat impreuna cu prietena lui, pe vremea ... (vezi toată discuția)
Bun comun dionu dionu Buna ziua As dori sa ma lamuriti si pe mine . Impreuna cu prietena mea am facut un credityprima casa, Eu sunt garantul si ea este titulara ... (vezi toată discuția)
In caz de divort tsserena tsserena buna ziua! sunt casatorita, insa modul in care a inceput sa intervina soacra mea intre noi in ultima vreme ma determina sa ma gandesc ca voi ceda la un moment ... (vezi toată discuția)