avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare de viata

Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de o asigurare de viata. Am o polita la care vreau sa renunt si ma intereseaza daca imi pot recupera sumele platite pana acum ca prime. Din clauzele generale nu am inteles prea bine. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 09:38, 11 Ianuarie 2010
Asigurarile de viata sunt de multe tipuri.Un raspuns nu se poate da in acest fel,fara a vedea conditiile contractuale.Macar sa ne spuneti despre ce produs de asigurare este vorba.
Ceea ce va intereseaza ar trebui sa gasiti la capitolul -rascumparare polita.

Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2010
ContSters76710, utilizator
Stimate domn Dan
intrucat este un contract de asigurari la mijloc, aveti mai jos si raspunsul meu:
NU puteti sa va recuperati sumele platite !!
Pentru componenta de risc puteti recupera partea de prima aferenta riscului neexpirat eventual diminuata cu un "comision de administrare/anulare contract" asemanator cu cel de la banca.

Pentru componenta investitionala puteti recupera "suma de rascumparare" care se constituie din partea din prima de asigurare alocata investitiei plus acumularile minus eventuale comisioane ca mai sus. Aceasta componenta ajunge la valori atractive doar pe termen lung. Daca polita e in primii ani, veti avea o mare dezamagire...

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare polita asigurare de viata la terminarea achitarii creditului forminte forminte Buna ziua, Am in derulare un credit pentru nevoi personale, iar la incheierea Contractului de credit pentru consum am platit contravaloarea unei polite de ... (vezi toată discuția)
Asigurare academica pt copil ninel_d ninel_d Buna seara,in urma cu 1 an am incheiat pt baietelul meu o asigurare la I.N.G. urmind a achita lunar o suma.Dupa un an de zile asa cum prevedea asigurarea ... (vezi toată discuția)
Rezilierea sau vanzarea asigurarii de viata Bianca Florea Bianca Florea Buna ziua! Am incheiat acum 11 ani, impreuna cu sotul meu, asigurari de viata, fiecare avandu-l ca beneficiar pe celalalt. Acum ca am divortat, as vrea sa ... (vezi toată discuția)