avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Neprezentare declarație - pt carantina de de noapte - ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Neprezentare declarație - pt carantina de de noapte - amenda ...

Neprezentare declarație - pt carantina de de noapte - amenda este legală/ constituțională sau nu?

Nu sunt vaccinat, nu am certificat verde, nu am covid - adică nu sunt carantinat - pot sa nu plătesc și sa contest amenda daca circul cu auto unde vreau pe timp de noapte fara declarație sau fara motiv?

Carantina de noapte:
În localitățile cu incidența de îmbolnăvire de peste 6 la mie, carantina de noapte este impusă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În cazul localităților unde incidența depășește 7,6 la mie, carantina de noapte este instituită și în restul zilelor săptămânii.
Carantina de noapte se aplică, potrivit HG 1.015/2021, de la sfârșitul lunii septembrie, în toate localitățile unde incidența trece de 6 la mia de locuitori, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 20:00 – 05:00.
În cazul în care nu au o declarație pe propria răspundere valabilă, potrivit Legii 55/2020, cei nevaccinați anti COVID-19 riscă amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Am căutat deja dacă amenzile date pe tema asta au baza legală sau sunt abuzuri fata de libertățile cetățenești da nu găsesc nimic concret, decât că legea 55/2020 e neconstituțională.
Mulțumesc frumos pt lămuriri!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:19, 23 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amenda este legala. Daca este sau va fi neconstitutionala, nu s-a stabilit inca. Mai asteptam.
Da, a fost ceve ceva declarat neconstitutional, insa alte chestiuni, care nu mai sunt de actualitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate cim - 3 zile pe saptamana - urgent cioc natalia cioc natalia Buna ziua! Care este forma legala a unui CIM de 3 zile/saptamana -vineri, sambata si duminica (sambata si duminica sa se lucreze 8 ore de zi si 8 ore de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare costat costat Buna ziua, Lucrez intr-o firma care isi desfasoara activitatea de productie de luni ora 07:00 pana sambata 07:00. Programul meu de lucru e de luni pana ... (vezi toată discuția)
Vaccin - refuz, consecinte Ionitamirela78 Ionitamirela78 Buna seara, As vrea sa știu dacă am dreptul de a refuza vaccinare fetitei mele cu vaccinul antipoliomelitic, este campania Vaccinări in școlii si ... (vezi toată discuția)