avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firma de recuperare - Factura Orange
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firma de recuperare - Factura Orange

Firma de recuperare - Orange factura


Salut! In anul 2010, mi-am pierdut telefonul (pe abonament), si m-am trezit cu o factura de 1000 de RON. Am luat legatura cu Orange, le-am explicat situatia dar nu am ajuns la un comun acord (ma asteptam la mai multa intelegere fiind client de mult timp), si nu am mai platit. Mi-a venit la inceputul lunii (septembrie 2021), un plic cum voi fi dat in judecata pentru suma de 4200 de RON, de catre o firma de recuperare din partea Orange. Mi s.a zis ca o sa mi se puna sechestru pe salariu si toate tampeniile pe care le mai zic ei.

Suma pe care o pretind este de 4 ori mai mare decat suma initiala, ceea ce este ridicol. Daca nu voi plati aceasta suma, care sunt urmarile? Si daca ar trebui sa fac ceva anume. Multumesc! ;)
Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2021
qwdfbn34, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:16, 18 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
trebuia sa blocati simul cand ati pierdut telefonul
daca nu platiti si vor castiga in instanta, veti fi executat silit si veti plati fortat, in plus si cheltuielile de judecata si de executare.
solicitati explicatii asupra sumei si mergeti la un avocat
Ati recunoscut datoria, ati incheiat vreo obligatie de plata...?
Daca nu... le puteti spune sa nu va mai deranjeze ca nu le datorati nimic si o sa faceti plangere pentru hartuire... apoi le blocati numarul.

Daca merg totusi in instanta... aveti grija la termene daca primiti vreo poprire pe salariu... contactati un avocat si faceti contestatie, invocand prescriptia datoriei.
Multumesc de raspunsuri! Cam cat ar costa, in medie, munca unui avocat pe genul asta de caz?
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2021
qwdfbn34, utilizator
Nu stiu sa va spun exact, fiecare avocat are propriul tarif... dar nu cred ca o sa coste mult pentru ca nu pare un caz "greu".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperatori creante Cristian Vaduva Cristian Vaduva Va salut,am o problema veche cu Orange,in Octombrie 2014 am semnat un contract de telefonie mobila cu Orange,respectiv internet mobile,am primit un dispozitiv ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!as avea si eu o intrebare!de ceva timp tot sunt sunata ... AlinaBeatrice AlinaBeatrice Buna ziua!As avea si eu o intrebare!De ceva timp tot sunt sunata de catre o firma de recuperări creante,ce imi spun ca am o datorie fata de un operator ... (vezi toată discuția)
Factura la telefon? Felix-Alex Felix-Alex Buna, Am si eu o intrebare cu privire la neplata unei facturi de la compania de telefonie Orange. De fapt e mai mult o restanta cu penalizari care a fost ... (vezi toată discuția)