avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! Acum aproximativ un an, am ajutat un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! Acum aproximativ un an, am ajutat un “amic” cu ...

Buna ziua! Acum aproximativ un an, am ajutat un “amic” cu o poza cu mine si cu buletinul meu (separat si impreuna) pentru ca acest amic sa il ajute la randul sau pe un prieten de-al lui sa isi faca cont la pariuri online ca sa castige bonusuri jucand. Acum cateva luni mi-a cerut acelasi tip de poze pentru a ridica un castig. Si acum un an mi s-a parut dubios, regretand ca mi-am “dat” buletinul asa usor dar si acum cateva luni. Sunt din ce in ce mai crispat pe tema asta si vreau sa stiu in ce masura as putea fi anchetat penal si ce inselatorii ar putea face cu buletinul meu ca sa stiu la ce sa ma astept. Ma gandesc ca de la primele poze, de acum un an, s-ar fi intamplat ceva zic eu, sa ma trezesc cu vreun imprumut bancar sau mai rau, vreo frauda sau ceva de genul. Multumesc.
In primul rand observati art. 327 alin 3 Cod penal "Încredințarea unui act ce servește la identificare, legitimare ori la dovedirea stării civile spre a fi folosit fără drept se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."
Deci fapta de a da buletinul unei persoane constituie infractiune in sine. In rest, in ceea ce priveste inselatoriile, daca veti fi cercetat probabil se va dovedi cu inregistrarile de la casa de pariuri ca de fapt nu ati fost dvs. Daca nu, in functie de situatii veti administra alte probe. De exemplu daca se va sustine ca la data x ati fi savarsit o inselaciune, veti dovedi ca la data respectiva ati fost in alt loc si nu ati fi putut savarsi infractiunea. Insa depinde foarte mult, de situatiile imputate si de dovezile pe care le puteti administra.
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2021
Georgiana Petrov - Cabinet de avocat, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legitimatie student falsa, schimb de identitate cristitt cristitt buna,ajutati-ma va rog, va multumesc mult .Calatorind cu autobusul cu un abonament de transport a unui coleg care mi la dat sa ma folosesc eu ca el nu are ... (vezi toată discuția)
Prescriere gilvlad gilvlad ce se poate intampla din punct de vedere juridic si deontologic pentru un medic de familie, care avand un contract cu CNAS, a lucrat legal ca medic in ... (vezi toată discuția)
Infractiune? sandy74 sandy74 Dupa cum am mai spus am pe societatea mea 20 abonamente de telefonie mobila, dintre care 16 abonamente le am dat prietenilor. O amica având sa mi plătească ... (vezi toată discuția)