avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Cer ajutorul Dvs în următoarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Cer ajutorul Dvs în următoarea problemă: În Iunie ...

Bună ziua! Cer ajutorul Dvs în următoarea problemă: În Iunie 2020 mi-a fost suspendat permisul ca urmarea a depășirii limitei de viteză. Am făcut contestație pentru a îmi primi înapoi permisul deoarece aveam de făcut niște drumuri care nu puteau fi amânate, iar în Octombrie am făcut și apel, din același motiv. Contractul cu avocatul a fost făcut strict pe redactare contestație și apel, fără reprezentare, procesul judecându-se în lipsă. Hotărârea judecătorească prin care se solicita menținerea procesului verbal a rămas definitivă pe 24.02.2021 însă eu am primit foaia acasă pe 26.05.2021. Din ce am înțeles ulterior, permisul trebuie predat la maxim 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii, suspendarea intrând automat în vigoare la finalul termenului respectiv, lucru care nu s-a întâmplat, permisul fiind perfect valabil în tot acest timp. Am mers să depun permisul imediat ce am primit hotărârea iar cei de la brigada rutieră mi-au spus că sunt înregistrată cu o amendă în Aprilie când teoretic permisul meu era suspendat (deși a fost verificat de către polițist în momentul opririi și era ok) și că o să mi se întocmească dosar penal pentru condus fără permis. Am sunat la poliția de autostradă Turda (acolo mi s-a reținut permisul și acolo a fost depusă contestația) și cei de acolo nu au știut ce să îmi spună, ulterior făcând o cerere către biroul rutier Argeș (unde am primit amenda în Aprilie) pentru întocmirea dosarului penal iar, pe 28.07.2021, am primit și Înștiințarea cum că permisul meu este suspendat în perioada 23.03.2021-23.07.2021 (practic, se încheiase suspendarea când eu am primit foaia). Am dat declarație la poliție, am atasat la declarație și plicurile cu data în care l-am primit pe fiecare iar agentul cu care am dat declarația mi-a spus că sunt șanse mari de clasare. Vin la Dvs. cu următoarele întrebări:

- Care sunt șansele de clasare?
- Cât timp durează un astfel de proces?
- Pot lua închisoare cu suspendare?
Cel mai recent răspuns: Mihnea Dorian , utilizator 21:29, 21 Octombrie 2021
Art.118.
(4) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce se reia in ziua urmatoare celei in care a fost predat permisul de conducere, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii judecatorești prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare și sanctionare a contraventiei. Sanctiunea contraventionala complementara constand in suspendarea dreptului de a conduce iși produce efectele fara indeplinirea vreunei alte formalitati.


Era de bun simt ca avocatul care va ajutat cu redactarea contestatiei sa va aduca la cunostinta ca suspendarea dreptului de a conduce se reia in maxim 30 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii prin care se respinge plangerea contraventionala chiar daca permisul nu a fost predat si sa nu mai asteptati nici o instiintare de la politie sau de la instanta.

Cu un avocat bun se poate obtine clasarea, dar depinde de mai multe aspecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! anul trecut în luna iunie am condus peste limita ... Geopavel30 Geopavel30 Bună seara! Anul trecut în luna Iunie am condus peste limita legală fapt din care a rezultat reținerea permisului; am făcut contestație și ulterior apel ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma cu un an mi s-a suspendat permisul pentru ... Mihai laz Mihai laz Buna ziua! In urma cu un an mi s-a suspendat permisul pentru 30 de zile pentru neacordare de prioritate, am facut contestatie, am pierdut procesul, am facut ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere categoria b Adrian H Adrian H Buna ziua ! Ma numesc Horvat Albert-Adrian , si am nevoie de indrumare si de informatii privind situatia permisului meu de conducere. Locuiesc in Austria ... (vezi toată discuția)