avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PFA Presedinte Asociatie Proprietari Buna ziua, Ca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PFA Presedinte Asociatie Proprietari Buna ziua, Ca presedinte ...

PFA Presedinte Asociatie Proprietari
Buna ziua,

Ca presedinte de bloc se poate infiinta PFA pentru contract de prestari servicii cu asociatia de proprietari?(Remunerare).

Aveti idee in privinta codului CAEN care este, in situatia in care ar trebui sa emit factura?
Din punct de vedere legal este ok PFA?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:49, 21 Octombrie 2021
Nu. Ca presedinte nu se incheie contract individual de mca sau servicii ci contract de mandat. Presedintele trebuie sa fie proprietar in acel bloc, deci sunteti proprietar la un ,doua apart in blocuri diferite, deci nu este rentabil sa fiti PFA. Nu exista COR ptr pres. asoc.
presedintelui i se face contract de mandat si se opereaza ca atare in declaratii catre ANAF si se platesc taxele ca in cazul unui contract de munca


sanda65 a scris:

[quot
Presedintele trebuie sa fie proprietar in acel bloc,


Afirmatia dv opereaza si in cazul asociatiilor de proprietari constituite din mai multe imobile de locuit in comun???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa presedinte asociatie Ioana888 Ioana888 Buna dimineata! Daca presedintele asociatiei are PFA si vrea sa faca contract de prestari servicii cu asociatia ce cod CAEN ar trebui sa aiba sa poata presta? ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie locatari - titlu onorific, fara remuneratie, cenzor - contract cu pfa DanMariusDan DanMariusDan Daca presedintele unei Asiciatii de Proprietari nu are pretentii salariale, presteaza munca fara a fi remunerat se mai intocmeste contract de mandat?, sau este ... (vezi toată discuția)
Personalul angajat intr-o asociatie de proprietari lorelena1306 lorelena1306 Am nevoie de cateva lamuriri cu privire la personalul angajat intr-o asociatie de proprietari: 1. Presedintele are contract de mandat. Ce impozite plateste? ... (vezi toată discuția)