avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil botezat fara consimtamantul parintilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil botezat fara consimtamantul parintilor

Buna ziua, as dori cateva sfaturi ...intr-o problema putin mai ciudata .

Am aflat de curand ca fica mea de 7 ani a fost dusa la o anumita biserica si a fost botezata FARA ACORDUL MEU SAU AL SOTIEI , emitandu-se un act in acest sens. Fapta s-a consumat probabil intr-un weekend cand fetita era in vizita la mama mea.
Mi-ati putea spune daca s-a savarsit vreo infractiune de catre mama mea si acea biserica si daca au trecut 5 ani de la emiterea actului(din cate se poate vedea pe el) , daca il mai mai pot anula.
Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2021
SPQRXXVII, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:13, 28 Octombrie 2021
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt curios ce va deranjează sunteti , ,,liber cugetator",sunteti de alta religie decât cea în care a fost botezată fetita etc.?Actul respectiv este emis de biserica nu este emis de către o instituție s statului,autoritate ca sa produca efecte juridice,este mai mult dovada îndeplinirii unei ceremonii religioase.Chiar daca prin absurd ati anula certificatul(nu estebposibildin punctul meu de vedere)care ar fi finalitatea?Creșteti dle în ce religie sau în lipsa oricarei religii față si gata,la majorat va va mulțumi sau va va judeca.Oricum nu este vorba despre nici o infracțiune...
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
ma asteptatam sa imi oferiti un raspuns fundamentat pe legi, nu sa imi tineti morala crestina.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista un raspuns fundamentat pe legi, pentru ca nu exista o lege care sa prevada acordul obligatoriu al parintilor, la savarsirea tainei botezului.
serios ????? cum sa nu fie obligatoriu :))) pai eu cu sotia sutem tutori copilului. Credeam ca o sa am parte de cateva raspunsuri clare insa am parte doar de ”„ FANATICI RELIGIOSI ”„
Adica eu imi las fica la binici si bunicii o duc la biserica si o supun unor ritualuri ba mai mult biserica emite un act cu serie si nr .

Eu vreau ca biserica respectiva sa stearga din registrele proprii actul si datele ficei mele , trebuie sa existe vreo cale....
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2021
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
solicitati asta bisericii.
sau mai asteptati ca cea mica sa mai creasca sa aiba propriile opinii.

Alte discuții în legătură

Discriminare religioasa Caligula Caligula Buna ziua, Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta. Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe ... (vezi toată discuția)
Ce religie va avea copilul lucian3087 lucian3087 buna ziua,mentionez ca prietena mea asteapta un copil si nu este botezata in momentul de fata in nici o religie,asadar este tot ortodoxa cred,iar eu ... (vezi toată discuția)
Sunt separat de concubina mea. copilul este la ea, e legal să-l boteze fără acordul meu și fără să mă înștiințeze? iuliana899 iuliana899 buna seara, as vrea sa va pun o intrebare. daca eu sunt separat de concubina mea, copilul fiind la ea, este legal ca ea sa boteze copilul fara acordul meu si ... (vezi toată discuția)