avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil botezat fara consimtamantul parintilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil botezat fara consimtamantul parintilor

Buna ziua, as dori cateva sfaturi ...intr-o problema putin mai ciudata .

Am aflat de curand ca fica mea de 7 ani a fost dusa la o anumita biserica si a fost botezata FARA ACORDUL MEU SAU AL SOTIEI , emitandu-se un act in acest sens. Fapta s-a consumat probabil intr-un weekend cand fetita era in vizita la mama mea.
Mi-ati putea spune daca s-a savarsit vreo infractiune de catre mama mea si acea biserica si daca au trecut 5 ani de la emiterea actului(din cate se poate vedea pe el) , daca il mai mai pot anula.
Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2021
SPQRXXVII, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:13, 28 Octombrie 2021
Ati aflat dupa 7 ani. Fetita a locuit cu bunica? Adica ati fost plecat din tara?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
trauma e frica, nu pupatul in sine; am explicat destul de clar; copilului i-a fost frica sa spuna parintilor, percepe gestul nu ca pe unul de iubire ci ca pe unul fortat care il pune intr-o situatie dificila fata de parinti; psihologia copilului e una foarte delicata, in general, cred ca stiti

raluk0207 a scris:

Și unde e trauma/abuzul dacă un copil pupa o icoana ?

Bună seara. Eu fiind într-o situație oarecum asemănătoare, îmi pun următoarele întrebări: 1. cum să acceptăm că este firesc ca un adult să pună un copil să facă ceva, orice, fără consimțământul părinților ? 2. Să facem abstracție că a fost dus la biserică. Dacă era dus la parcul de distracții și din nefericire, se întâmpla un accident, cum s-a mai auzit de altfel, cu tot respectul, și la botezuri, cine răspundea ? Bunica/mătușa/unchiul/prietenul de familie ? 3. Este aproape limpede că părinții au propriile lor convingeri, diferite de cele ale bunicilor, dar nu neapărat. Indiferent dacă sunt sau nu de aceeași religie, poate că părinții voiau să facă aceasta în alt moment, în alte condiții, la altă biserică, cu rudele sau prietenii, etc etc. Sunt o mulțime de posibilități, în niciun caz nu aș fi de acord să-mi fie luat copilul de o rudă sau de oricine, fără acordul meu, ca apoi să i se spună să nu divulge secretul ! De aici decurge clar că bunica a știut că părinții nu sunt de acord, cu alte cuvinte a făcut-o cu intenție, trecând peste ei. În fine, cert este că nici eu nu aș lăsa lucrurile așa, repet, nu are nicio relevanță că copilul a fost dus la biserică să pupe icoane, putea fi oriunde altundeva, în „ciuda” părinților ? Mă îndoiesc că ar fi cineva -părinte- de acord cu astfel de practici, să-i fie luat copilul în secret și făcut complice prin ascunderea faptelor (bune sau rele, irelevant) față de părinți.
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2021
Marcus2, utilizator
Va dați seama că de când am aflat , fica mea a rupt orice legătură cu "nebuna in domnul"

Musashi a scris:

Eu zic sa il aruncati la cos. Traim intr-o tara inapoiata in care drepturile si libertatile nu sunt intelese. Norma la noi este "bataia e rupta din rai" si "ce zice popa". Noi nu stim ce este abuzul si ca acest abuz e intolerabil indiferent cine este abuzatorul, mama sau tata. In alte tari a inceput sa fie pedepsit de lege abuzul emotional, la noi nici macar abuzul fizic din partea parintilor asupra copiilor nu este sanctionat. Sunt copii adulti care inca tremura de frica parintilor care i-au spalat pe creier de mici si continua sa ii manipuleze fara ca ei sa isi dea seama ce se intampla. Inca odata, daca puteti sa incheiati relatiile cu oamenii toxici din viata Dvs., indiferent cine sunt ei, faceti asta cat puteti de repede, si nu va mai uitati inapoi.

nebuna aia v-a nascut si v-a crescut.
si corect e- fiica, frecventez, va decide, de acord etc, etc.

inchid subiectul ca ati aflat ce va interesa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare religioasa Caligula Caligula Buna ziua, Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta. Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe ... (vezi toată discuția)
Ce religie va avea copilul lucian3087 lucian3087 buna ziua,mentionez ca prietena mea asteapta un copil si nu este botezata in momentul de fata in nici o religie,asadar este tot ortodoxa cred,iar eu ... (vezi toată discuția)
Sunt separat de concubina mea. copilul este la ea, e legal să-l boteze fără acordul meu și fără să mă înștiințeze? iuliana899 iuliana899 buna seara, as vrea sa va pun o intrebare. daca eu sunt separat de concubina mea, copilul fiind la ea, este legal ca ea sa boteze copilul fara acordul meu si ... (vezi toată discuția)