avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Bună ziua! Consider că sunt încălcate drepturile ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Bună ziua! Consider că sunt încălcate drepturile omului prin ...

Bună ziua!
Consider că sunt încălcate drepturile omului prin lege/hotărâre de guvern privind accesul persoanelor care nu au certificatul verde în anumite locații. Conform protocolului la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, semnat și de România, derogarea pentru interzicerea discriminării poate fi doar în stare de urgență. Ne aflăm în stare de urgență? Iar legea se respectă diferit de fiecare, ex: în Kaufland au acces toate persoanele, în magazine Xpress din Kaufland au acces toate persoanele dar sunt servite doar cele cu certificatul verde (adică intru în magazin, pun mâna pe orice produs, interacționez cu ceilalți clienți, dar nu pot să plătesc nimic fără certificatul verde, deși am vrut să cumpăr o apă imbuteliata) În același tip de magazin, dar cu ieșire la strada, am fost servită. Nu pot achiziționa produse necesare traiului meu, al familiei și al animalelor mele de companie pentru că nu mi se permite accesul în magazine. Nu am card pentru cumpărături on-line, nu pot intra în magazin pentru animale, nu pot să cumpăr încălțări și îmbrăcăminte copilului, nu pot lua un ziar sau țigări de la magazin de profil deși am acces în acest magazin. Vă rog să îmi spuneți unde pot reclama acestă situație, persoanele nu sunt protejate nicicum dacă un vaccinat poate circula oriunde și oricum deși este contact direct al unei persoane pozitive, sau poate fi chiar el pozitiv, doar cei nevaccinati au restricții. E logic să plătesc mai mult pe teste decât pe produsele de care am neapărată nevoie? Nu am dreptul pentru libera circulație? Pentru a putea hotărî pentru propria persoană?Obligativitatea vaccinarii nu încalcă drepturile omului dacă nu este stare de urgență? Iar dacă este stare de urgență, de ce nu este decretată? Cine
și cu ce drept hotărăște pentru mine care sunt produsele indispensabile traiului? Cine și cum ne poate ajuta pe noi, cei 70% din populație, sau câți or fi, care suntem nevaccinati?
Mulțumesc frumos pentru orice răspuns și ajutor!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2021
mica-mihaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:54, 7 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul la viata sau de a nu fi infectate al altor persoane bate dreptul dvs. de a intra oriunde doriti. Legislatie pe tema asta exista de mult, nu a fost inventata de Iohannis.

Romania este departe de a fi singurul stat din UE care aplica astfel de masuri, deci ma tem ca veti pierde cazul chiar daca ajungeti la CEDO.

Si nu exista "obligativitatea vaccinarii", dar deciziile unui adult presupun asumarea responsabilitatii pentru consecintele alegerilor proprii.
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2021
tgeorgescu, utilizator
Mie imi pare totul legal și fără probleme.
Și în Austria va fi la fel ca la noi.
În alte state UE deja exista la.fel restricții.

Este o măsură care tine de Guvern și nu de parlament deoarece este o măsură provizorie de 30 de zile.
Parlamentul are alte atribuții fata de executiv.

Cu starea de urgenta aveți dreptate dar sa fie decretata ar fi prea mult.
Doar dacă trebuie sa iasă armata în strada se va decreta.
Insa, lucrurile merg cumva spre bine, dacă se poate spune asa.
Nu e chiar bine dar nu e chiar rău.
Iata ca am zis aproape ca Gica Hagi după un meci aiurea facut de naționala României, meci în care trebuia sa câștige la.pas dar nu a reușit...
Cam asa e și cu situatia actuala pandemica...

În opinia mea, nici în magazinele alimentare nu trebuia sa se între fără certificat verde.
Exista cumpărături online.
Rezolvam mult mai repede cu situatia actuala.
Asa, întârziem ceva mai mult.

Premierul Cîțu a avut aceasta idee și era foarte bună.
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea certificatului verde Dacul G Dacul G Articolul 110 din CONSTITUȚIE spune că Guvernul al cărui mandat a încetat potrivit alineatelor (1) şi (2) îndeplineşte numai actele necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Salutare este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? ... FZappa FZappa Salutare Este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? In Constituția României scrie: Art. 53 – Restrângerea exerciţiului unor ... (vezi toată discuția)
Interzicerea acesului in magazin certificat verde shaithan23 shaithan23 Buna ziua . cat de justificata este interzicerea acesului unui client fara certificat verde intr-un magazin de alimentatie publica fara o lege in acest sens ... (vezi toată discuția)