avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am avut concediu medical in urma inbolnavirii cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am avut concediu medical in urma inbolnavirii cu Covid19 14 zile. ...

Am avut concediu medical in urma inbolnavirii cu Covid19 14 zile. Deoarece in aceste 14 zile au fost si doua weekenduri,zile nelucratoare,angajatorul,CFR, mi-a platit doar 9 zile de concediu medical desi lucrez in ture 12/24 inclusiv sambata duminica si ture de noapte. Mentionez ca in ziua in care am fost depistat pozitiv,adica prima zi de concediu medical,am lucrat tura de noapte 7 ore nefiindu-mi luata in considerare nici ziua aceasta de concediu medical. In plus la toate acestea orele lipsa din norma de munca lunara mi-au fost acoperite cu concediu de odihna.E corect?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2021
Val.Dragos, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:43, 7 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În situația concediului medical se plătesc numai zilele lucrătoare ( de lei până vineri inclusiv) nu cele in care ști lucrătoare sau ești de tura.

Nu este corect ca orele lipsa din norma de munca lunara sa vă fie acoperite cu concediu de odihna. Depuneti o sesizare la Inspecția Muncii.
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se fac orele de preaviz? enedaniel1 enedaniel1 buna ziua.sunt in preaviz 20 zile lucratoare la o firma in care am lucrat in 3 schimburi...6-14,14-22.22-06 flux continuu inclusiv ... (vezi toată discuția)
Munca in regim 12/24 loredana080380 loredana080380 As avea o intrebare cu referire la munca in regim 12/24. Am preluat o firma la care am facut angajari in program 12/24, 21 zile de concediu de odihna. 1. ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga firma sa recuperez zilele de weekend pe care am avut concediu medical? mihneaandrei mihneaandrei Datorita specificului jobului (ture de 8 ore, insa si pe weekenduri, avand un weekend lucrat, apoi celalalt liber), faptul ca momentan sunt intr-un concediu ... (vezi toată discuția)