avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Imputare sporuri
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Imputare sporuri

Numele meu este Garbe Maria,secretar sef la Liceul cu Program Sportiv din Baia Mare.Va rog sa-mi spuneti de ce drepturi salariale beneficiaza un bugetar de la data propunerii pentru pensie la limita de varsta pana la data intrarii in posesia deciziei de pensionare.Beneficiaza in continuare de drepturile prevazute in contractul de munca?Mi-am depus dosarul pentru pensie la limita de varsta in luna martie 2009,iar decizia am primit-o in iulie 2009.In perioada aprilie - iulie am fost salarizata conform contractului de munca,beneficiind de toate sporurile.Acum mi se imputa sporurile primite in acea perioada,motivandu-se ca am cumulat pensia cu salariul,desi in legea 19/2000 se specifica ca contractul de munca se desface abia la data primirii deciziei de pensionare.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:11, 11 Ianuarie 2010
1. Dvs. aveti dreptate. Si in legea 19 /2000 si in Codul muncii spune acelasi lucru.
2. Cei care va imputa banii isi depasesc atributiile. In acea perioada "incriminata" era permis cumulul pensiei cu salariul.
3. Faceti o contestatie la decizia de imputare.
4. Nu ati spus cine va imputa banii!
Directoarea unitatii impreuna cu consiliul de administratie mi-a dat termen limita pana in 8 februarie pentru a rezolva problema banilor,aceeasi care a semnat statele de plata la vremea respectiva.Acestia ma pun sa semnez o instiintare de plata cum ca ma oblig sa platesc pana la 8 februarie altfel voi fi executata silit.Mai mult,mi-a incheiat contractul de munca cu 1 aprilie desi eu am primit decizia de pensionare in iulie 2009 si in continuarea aceluiasi contract scrie "continua activitatea pe baza aceluiasi contract de munca pe perioada determinata cumul pensie cu salar".Dorinta mea este sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac,la cine depun contestatia.
1. Eu zic sa luati legatura imediat cu un avocat si sa nu semnati nimic pana nu consultati avocatul.
2. Tot cu avocatul puteti sa vorbiti si depre contractul de munca incheiat mai devreme. Aici este o problema, deoarece trebuia contestat in 30 de zile de la comunicarea acestuia.
3. Numai avocatul, dupa studierea actelor si probelor, va poate spune ce sanse aveti.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare la limita de varsta bvlutu bvlutu Un angajat cu CIM pe perioada nedeterminata indeplineste conditia de pensionare la limita de varsta si face cerere in acest sens. Cand este obligata ... (vezi toată discuția)
Completare cm urgent sadaka sadaka Buna , Va rog sa imi spuna si mie cineva cum se trece corect in CM unui angajat care s-a pensionat prelungirea contractului de munca( continuarea ... (vezi toată discuția)
Decizia de pensionare cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, Am urmatoarea situatie: un salariat face cerere de inscriere la pensie in ianuarie 2009. I se da carnetul de munca inregistrat cu ,,solicitat ... (vezi toată discuția)