Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Imi pare rau dar in Brasov nu am gasit un avocat specializat ...

Imi pare rau dar in Brasov nu am gasit un avocat specializat pe problematica asociatiei de proprietari.
Vorbesc in numele catorva membrii ai asociatiei din care fac parte.
In speta este vorba de impunerea(asta este problema principala) a administratorului asociatiei din care facem parte,de a ne inlocui contoarele de apa rece cu unele noi cu citire de la distanta prin transmisie radio.
Lasand la o parte costurile destul de mari,aceste contoare prezinta un risc ridicat de polure electromagnetica pe care o cunoaste toata lumea, de la cancer la stres(se pot vedea de la studiile clinice stiintifice pana la ghidul pentru limitarea expunerii la campul electromagnetic instituit de ICNIPR,1998-International Commission on Non Ionizing Radiation Protection).
Aceste contoare cu citire de la distanta sunt foarte agreate de adminstratorii condominiilor avand in vedere usurinta cu care se fac citirile(deci in avantajul lor),dar cu nepasarea posibilitatii de imbolnavire a celor ce le suporta.
In speta eu ar trebui sa stau cu un emitator de camp electromagnetic la 1,5m fata de capului patului,in permanenta cand dorm.
Care este posibilitatea de a refuza instalarea acestor contoare avand in vedere legea 241 din 2006 modificata cu legea 224 din 2015?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:58, 8 Noiembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Conform disp L nr 196/2018 reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie,ales prin vot de participantii la adunarea generala
Administratorul de imobil,este simplu angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta executionala,dispozitii in vigoare,hotarari ale adunarii generale,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
Administartorul d eimobil nu detine autoritatea si competenta sa impuna de la sine putere hotarari in numele sau in sarcina proprietarilor
Hotararea instalarii sau inlocuirii de aparate de contorizat consum individual apartine exlusiv adunarii generale a membrilor proprietari
Atentie sporita cu instalarea de aparate cu citire radio care pot inregistra consumuri eronate
Varianta cu refuzul instalarii de aparate cu citite radio initial trebuie dezbatuta in cadrul adunarii generale a membrilor proprietari si in eventualitatea in care hotararea va este defavorabila,aveti dreptul sa atacati hotararea in instanta de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratie EUGENIA49 EUGENIA49 La blocul care stau cu 66 apartamente 80%din proprietari si-au montat contoare prin unde radio. 10 apart. Nu sunt de acord Ce pot sa fac ca Președințe ... (vezi toată discuția)
Administrator cu practici abuzive sevastia sevastia În urma refuzului de a-mi introduce-n apartament surse suplimentare de radiaţii electromagnetice, prin apometrele cu unde radio impuse de asociaţie fără a ... (vezi toată discuția)
Montare apometrele cu unde radio(wi-fi) in luna septembrie 2022, ... Bossde_Boss Bossde_Boss Montare apometrele cu unde radio(wi-fi) In luna Septembrie 2022, cu acordul AG a proprietarilor unde am hotarat montarea de apometre cu transmisie radio, ceia ... (vezi toată discuția)