avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... As avea și eu nevoie de ceva recomandări în ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

As avea și eu nevoie de ceva recomandări în privința unei ...

As avea și eu nevoie de ceva recomandări în privința unei acțiuni legale contra unei instituții de învățământ private.

Situația a fost următoarea:

Anul acesta am înscris copilul în clasa pregătitoare, învățământ de stat.
Copilul este mai energic, nu are stare și cere în permanenta atenție. Cat timp are atenția învățătorului, lucrează, scrie, etc. Dacă situația se schimbă, se ridică din banca, se plimba prin clasa, vorbește neîntrebat, iese afara din clasa, etc.
Într-un cuvânt, deranjează.
Este foarte greu într-o clasă cu 20 de copii pentru un singur învățător să își facă ora.
Soluția a fost un transfer la o școală privată unde clasele erau de maxim 10 copii.
Inițial am vorbit cu directoarea școlii.
Am prezentat problema, am mers cu cel mic la o întâlnire. Am solicitat chiar prezenta psihologului scolii la acea întâlnire dar nu a fost disponibil.
Am fost de acord ca cel mic sa vina câteva ore pe zi la clasa înainte de a face transferul.
Concluzia a fost "Da, este mai energic și tinde să fie neascultător dar nu este ceva cu care sa nu ne descurcam. Am mai avut copii ca al dumneavoastră și nu am avut probleme."
Fac transferul, semnam contractul, copilul incepe sa meargă la școală, 8 elevi în clasa.
Ne interesam zilnic daca a făcut probleme, învățătoarea ne explica cum a reușit să îl țină în activitate atunci când s-a plictisit și a vrut să facă altceva. Primim chiar aprecieri la adresa lui cum că este isteț și știe foarte multe lucruri, etc.
Toate bune și frumoase. Vine vacanta iar din cele 2 săptămâni o săptămână au făcut școala on-line care a fost Ok.
Se reicepe școală cu prezenta fizică.
Din motive personale, duminică anunț că luni copilul nu va veni la școală dar de marți va fi prezent.
Luni dimineață primesc telefon de la învățătoare, care îmi transmite că copilul va fi mutat din clasa, la o alta clasă cu numai 4 copii, la o alta învățătoare iar programul care era până la ora 17 se reduce până la 14.
Motivul, ceva reduceri de personal.
Pregătim copilul ... că va merge la o alta clasă, alți colegi, alta învățătoare ...
Îl duc marți la școală, nimeni nu știe nimic de noua clasa așa ca îl las pe copil să meargă la vechea clasa.
Verific aplicația unității de învățământ, copilul figurează ca elev în vechea clasa.
Și începe nebunia.
Primesc prin mesaj numărul de telefon al noii învățătoare pentru a lua legătura cu ea când vin după copil. O sun și primele informații sunt numai reclamații că copilul a fost foarte agitat și nu a lucrat nimic, s-a plimbat, a ieșit afară din clasa, etc.
O rog să îmi spună ce ar fi trebuit să lucreze la clasa că sa lucram noi acasă cu el iar doamna îmi spune că nu știe, că cealaltă învățătoare ii stabilește programa.
O intreb pe cealaltă învățătoare și ea îmi spune că nu a fost la ea la clasa și că nu are teme.
Îl întreb pe copil și copilul îmi spune că a fost la vechea clasa după care a fost la noua clasa după care a revenit la vechea clasa pentru că nu îi place de doamna noua - este rea și clasa este urâtă.
Deja și eu și soția și suntem în panica, ce se întâmplă acolo.
Duc copilul miercuri dimineață la școală și îl duc la vechea clasa pentru că la clasa noua nu e nimeni. Clasa noua... mai mult un fel de refugiu...
Las copilul și la ieșire mă așteaptă doamna directoare care îmi spune că a fost foarte agitat (cea ce știam deja).
Ii explic că schimbarea asta brusca l-a cam bulversat, că nu îi place doamna noua, că și noi acasă facem eforturi că el să înțeleagă schimbare. Totul ca să fie bine ...
Întreb unde va fi el în final și mi se spune că la noua clasa. Ok.
Nu se face ora 12 și sunt sunat. Copilul este agitat, doamna nu îl poate stăpâni și dacă vrem sa continuăm să vina in școală ii trebuie persoana de sprijin!
Primim totodată și informația conform căreia, copilul a fost mutat din clasa deoarece au primit foarte multe reclamații de la părinți celorlalți copii că al meu copil deranjează ora și că au fost amenințați că ceilalți părinți își vor retrage copii.
Vorbim de o clasă cu 8 copii, inclusiv al meu, și de foarte multe reclamații!
Care au venit toate, probabil, în ziua de luni când noi nu am fost.
Merg și iau copilul de la școala. Întâlnesc noua învățătoare. O persoană pe la 60 de ani, pensionara, care are în grijă alți 3 copii cu probleme diverse și care spune "Doamne ajuta" după fiecare propoziție.
Îmi spune sincer că nu poate sa îl tempereze și că nici ea nu înțelege de ce a fost mutat, in cealaltă clasa era mult mai liniștit.
Nici nu mă mir că nu a putut sa îl tempereze sau să îl motiveze pe al meu să își facă activitățile.
Îmi spune că dacă va avea persoana de sprijin poate reveni la vechea clasa.
Iau legătura cu vechea lui învățătoare.
Întreb ce program trebuie să aibă persoana de sprijin. Mi se spune că ideal ar fi sa fie prezenta pe parcursul orelor de studiu pentru că la activitățile opționale el a participat întotdeauna și nu au fost niciodată probleme.
Întreb directoarea instituției ...
Mi se spune că persoana care va veni pentru copil trebuie sa stea acolo de 8 la 14 și să fie cadru didactic pentru a lucra cu copilul în regim 1 la 1.
Totodată mi se spune că să nu mai aduc copilul la școală până nu are însoțitor, cadru didactic!
Chiar și așa nu poate spune daca copilul va reveni în vechea clasa.
Am reziliat contractul!

Consider că tot acest comportament al lor, ca instituție de învățământ, a fost discriminatoriu fata de copil.

Mai mult, învățatoarea i-a spus copilului să meargă acasă să facă tratament ca sa se liniștească și să vina la școală la 7 ani.
Imaginativă ce ochi am făcut noi, acasă, când copilul ne-a spus sa ii luam tratament sa se liniștească că să poată merge la școală. "Asa a zis teacher ..."

Nu vreau sa las situația așa.

Ce as putea sa fac?

Alte discuții în legătură

Probleme elevi clasa a ii-a georgiana.td georgiana.td Buna ziua. Am copilul elev in clasa a II a la o scoala din Bucuresti. La inceputul acestui an a venit o colega noua, diagnosticata cu ADHD , ramasa repetenta ... (vezi toată discuția)
Buna . am si eu o problema pe care nu o pot rezolva .am un baietel ... ivuanamaria@yahoo.com ivuanamaria@yahoo.com Buna . Am si eu o problema pe care nu o pot rezolva .Am un baietel in clasa a -I-a si o golega de a lui tot in aceasi clasa cu el are probleme de comportament ... (vezi toată discuția)
Impartirea claselor a v- a angelica82 angelica82 Buna ziua! Copilul meu trece clasa a V- a. A invatat in acesti 5 ani intr- o clasa in care noi parintii am investit destul de mult. In scoala aceasta sunt 2 ... (vezi toată discuția)