avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme elevi clasa a II-a
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme elevi clasa a II-a

Buna ziua.
Am copilul elev in clasa a II a la o scoala din Bucuresti. La inceputul acestui an a venit o colega noua, diagnosticata cu ADHD , ramasa repetenta din anii trecuti . respectiva fetita , mai mare cu doi ani decat fata mea si colegii ei , pe langa faptul ca tulbura procesul de invatamant , invatatoarea ramanand in urma cu materia , este extrem de violenta in limbaj si gesturi , lovind , chiar foarte tare pe unii colegi . La numeroasele noastre adrese facute catre directoare , protectia copilului si inspectoratul scolar ni s-a spus ca nu se poate face nimic : copilul are dreptul la invatamant ca si ceilalti copii , nu poate fi exmatriculat penntru ca invatamantul primar este obligatoriu iar transferul nu il pot decide decat parintii fetei , care nu sunt interesati deloc de acest subiect .
In semn de protest , noi , ceilalti 29 de parinti ne-am tinut copiii acasa o saptamana , preferand absente nemotivate , decat sa ne stim copiii expusi la pericolele generate de comportamentul acestui copil .
Dar saptamana a trecut , a trecut si vacanta , iar doamna directoare ne-a informat ca parintii fetei respective nu au cerut transferul , iar noi putem raspunde in fata legii daca ne vom tine copiii in continuare acasa .
Exista ceva ce mai putem face in aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 22:19, 24 Noiembrie 2013
Incercati Dvs. sa mutati copilul in alta clasa din cadrul aceleiasi scoli sau la o alta scoala.
Ramane de vazut ce motivare veti aduce sau daca cererea va fi aprobata.
nu puteti sa faceti nimic deoarece fetita are aceleasi drepturi,incercati la inspectorat dar dovediti ca este un pericol pt cei din jur. succes
Ati rezolvat ceva in aceasta privinta?
Aceeasi situatie o am eu in clasa a I-a la scoala generala nr 88 din Bucuresti, cu un copil problema, care deranjeaza orele, avand momente de furie in care darama bancile si urla cu toata opunerea insotitorului si al d-nei invatatoare. Inteleg ca acei copii cu problema trebuie integrati, dar nu vad cu ce am gresit noi, parintii celorlalti elevi, ca, copii nostrii sa piarda cel putin un an scolar din cauza acestora. De ce au fost desfiintate Scolile Speciale?
Daca ati reusit ceva in aceasta privinta, va rog dati-mi detalii.
Nu se poate face nimic, e dreptul parintilor sa aleaga ce ruta scolara vor pentru copilul lor. Daca au hotararea Comisiei judetene de incadrare in grad de handicap cu recomandare pentru invatamantul de masa, parintii il vor tine in invatamantul de masa. Nu vor tine cont de nimeni si de nimic (ma refer la riscurile copilului si la imposibilitatea integrarii daca dezvoltarea psihointelectuala nu-i permite). Trebuie sa va spun si ca astfel de parinti va pot reclama de dv., restul, pentru discriminare. Nu aveti idee cat au dorit sa ajunga aici, iar concursul incompetentei Comisiei este ca o manusa. Din totalul membrilor, face parte si reprezentantul ISMB, dar nu vede copilul. Semneaza doar hotararea. In mod real, nimeni, cu exceptia reprezentantului DGASPC, nu vede copilul. Sa nu va bazati pe evaluare, ca nu o face nici psihologul lor.
Tot la fel, si dv. puteti alege o alta clasa/scoala.
Stiu ca sunt multi sustinatori ai integrarii, dar acolo unde nu e posibil, nimeni nu poate face minuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi acuzat de discriminare? ciolpi ciolpi Sunt tatal unei fetite de 7 ani ce invata intr-o scoala din capitala. In clasa cu fiica mea a fost repartizat un copil cu probleme de ordin pihiatric, cred. ... (vezi toată discuția)
Copil orfan marginalizat la scoala de catre invatatoare Lacd Lacd Buna ziua! Am nevoie de parerea Dvs. intr-o problema mai delicata, acesta este si motivul ptr care m-am hotarat sa va scriu. De 6 ani, eu impreuna cu familia ... (vezi toată discuția)
Elev cu adhd repetent la purtare danastreza danastreza Mi-au lasat copilul cu ADHD repetent la purtare pe motiv ca refuza sarcinile scolare si nu sta docil in banca !Ce sa fac??? (vezi toată discuția)