avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Este constitutionala plata cass de 10 % doar pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Este constitutionala plata cass de 10 % doar pentru cei cu pensii ...

Este constitutionala plata cass de 10 % doar pentru cei cu pensii de peste 4000 lei cu intentiile guvernului Pnl-psd (inca neformat) ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:34, 21 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In prezent se plateste impozit de 10 % aplicat la suma din pensie care depaseste 2000 lei. Se doreste plata CASS pentru suma ce depaseste 4000 lei.
Cum impozitarea nu a fost declarata neconstitutionala, cel mai posibil nici taxarea pentru CASS nu va fi declarata neconstitutionala.
Daca ne aducem aminte ca actualii pensionari au platit CAS si CASS pentru salariul/ venitul incasat in toata perioada cat au fost activi, pensia nu ar trebui nici impozitata, nici taxata pentru sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contribuția de 10% - cas pensionari viorel.aciobanitei viorel.aciobanitei Codul Fiscal ar urma să fie modificat astfel încât cei care au pensii de peste 4.000 lei, să plătească obligatroiu contribuția de asigurări de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru restituirea sumelor retinute in perioada ianuarie ... CriGalan CriGalan Buna ziua, Pentru restituirea sumelor retinute in perioada ianuarie 2022 - ianuarie 2023, in temeiul OUG 130/2022 declarata neconstitutionala in dec 2022, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, se pot recupera banii opriți în 2021 din pensiile ... Sanda Nicolăescu 52 Sanda Nicolăescu 52 Bună ziua, Se pot recupera banii opriți în 2022 din pensiile mai mari de 4000 lei pt. CASS? Ce trebuie făcut? Mulțumesc. (vezi toată discuția)