avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... grade aferente salariilor din institutiile publice
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

grade aferente salariilor din institutiile publice

am citit legea 330/2009 si am o nelamurire : cine stabileste si pe ce criterii se face departajarea celor trei grade de salarizare ale personalului cu studii superioare din institutiile publice ?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 16:22, 15 Ianuarie 2010
legea nr. 330/2009
"Art.13
(3) În cadrul fiecărui grad sau al fiecărei trepte profesionale, diferenţierea salariilor de bază se face pe un număr de 5 gradaţii, corespunzătoare celor 5 tranşe de vechime în muncă, prevăzute la art. 16, cu excepţia funcţiilor publice, unde se utilizează 3 grade profesionale şi 3 trepte de salarizare."
Daca sunteti functionar public de executie, aveti 5 gradatii. Daca sunteti functionar public de conducere, atunci, va rog sa specificati ce functie ocupati.:)
Daca este vorba de personalul contractual, prevazut in Anexa I/3, reincadrarea pe cele 3 grade profesionale se face in functie de gradul profesional detinut la 31.12.2009 (de principiu, pe gradul IA si I vor fi reincadrati contractualii care detineau aceste grade profesionale, iar pe gradul II vor fi reincadrati atat cei care detineau acest grad profesional, cat si cei care erau incadrati pe grade profesionale inferioare, care au fost eliminate). Accesul la gradele profesionale se face prin sistemul carierei, in urma rezultatelor obtinute la evaluarile anuale a performantelor, fiecare contractual avand dreptul, in conditiile legii, sa participe la concursuri/examene de promovare in grad profesional.
Daca userul kp_laura ne-ar spune exact... ar fi mult mai simplu sa-i raspundem... :D
Am si eu cateva nelamuriri , dupa o citire cat ce cat atenta, a frumoasei legi 330.
Anexa III /3 , cuprinde printre altele functia de secretar al unitatii ad-tiv teritoriale -treapta 1 si treapta 2 . De unde aceste trepte? Pana acum nu au existat, deci cum facem reincadrarea, si cum se stabileste nivelul treptei?

In Nota din subsolul aceleiasi anexe III/3 se prevede "In coeficientul prevazut in coloana "Baza" sunt cuprinse salariul de merit, sporul de stabilitate, sporul de dispozitiv, iar in coeficientul prevazut pentru gradul I, respectiv treapta de salarizare a functiilor de conducere este cuprins si sporul de vechime in munca."
Care grad I, pentru ca functionarii au grade :asistent, principal si superior si trepte 1,2 si 3.?:">
Sa intelegem ca pentru functionarii publici ,care nu sunt la gradul I , pentru anul 2010 , sporul de vechime nu va fi inclus in salariul de baza?X-(
La functionarii publici de executie, coeficientul baza, va fi compus din : salariul de incadrare ( stabilit conf. O.G.6/2007), sporul de vechime in munca, celelalte drepturi de natura salariala, stabilite prin acordul colectiv de munca, precum si orice alte drepturi salariale avute in luna decembrie. La acestea, se vor adauga 30 % sporurile din subsolul anexei.Daca insa acestea, se regasesc deja acordate ( exemplu: spor dispozitiv, salariul de merit), nu se mai acorda nimic. :)
La functionarii publici de conducere, coeficientul baza va fi compus din : salariul de incadrare, celelalte drepturi salariale, la care se vor adauga 30 % ( in acest procent de 30 % va fi si sporul de vechime) :)
Exemplu : secretar comuna cat.II
salariul de incadrare = 1630 lei
norma de hrana = 273 lei
Total = 1903 lei + 30 % (571 lei)= 2474 lei

Alte discuții în legătură

Legea salarizarii 330/2009 mircea_ghe84 mircea_ghe84 Buna ziua. Lucram intr-un spital municipal si de la 01.01.2009 vom fi salarizati conform noii legi a salarizarii 330/2009. Problema apare la calculul ... (vezi toată discuția)
Stabiliere salariu 01.01.2010 alexandru andra alexandru andra Buna ziua: Am o nedumerire si anume: Institutie publica-locala- salariu incadrare dec 2009-639(referent III A 2) -sal merit 15%; -spor cond v ... (vezi toată discuția)
Salariu de baza buiavasi buiavasi buna ziua! am si eu o nelamurire:ce se include in salariul de baza? din cate stiu sal.de incadrare si sporul de vechime, sporul pt munca vatamatoare fiind in ... (vezi toată discuția)